Enkhuizer wil dat rechtbank zijn buurman laat horen als getuige, ‘de buurvrouw heeft mij gehypnotiseerd’

ENKHUIZEN – Simon K. uit Enkhuizen wil dat de rechtbank de opdracht geeft om zijn buurman te laten horen als getuige in zijn strafzaak. De 56-jarige verdachte van meerdere mishandelingen denkt dat de buurman kan beamen dat de buurvrouw hem geeft gehypnotiseerd en dat hij haar toen is gaan mishandelen. De advocaat van K. deed maandag een verzoek bij de rechtbank in Alkmaar over het laten horen van de getuige.

De Enkhuizer vindt dat hij ten tijde van de mishandeling van zijn buurvrouw niet in een psychose verkeerde. Deskundigen menen van wel. Een psychiater en een psycholoog onderzochten de verdachte.
De strafzaak tegen de Enkhuizer wordt pas in oktober inhoudelijk behandeld. Het ging nu om een voorbereidende zitting. K. was daar zelf niet bij aanwezig.

Het openbaar ministerie verdenkt de man van een mishandeling op 1 december. Daarbij zou hij iemand tegen de kaak hebben geslagen en in het gezicht hebben geschopt. Een andere persoon zou op 3 januari slachtoffer zijn geworden van een ernstige mishandeling door K. De Enkhuizer zou die persoon meerdere keren met zijn vingers in de ogen hebben geprikt en gestoken, een waterkan op het achterhoofd hebben stukgeslagen en de keel hebben dichtgeknepen. Ook zou hij dat slachtoffer met de dood hebben bedreigd. Wie van de slachtoffers de buurvrouw betrof, werd niet duidelijk tijdens de zitting maandag.

Op 4 januari zou een psychiatrisch verpleegkundige in een kliniek in Hoorn het hebben moeten ontgelden. K. zou haar op het achterhoofd hebben geslagen, zo luidt het verwijt. De rechtbank maakt dinsdag bekend of de buurman mag worden gehoord als getuige. De officier van justitie vond het verzoek van de raadsvrouw onvoldoende onderbouwd. Het horen van de buurman als getuige is volgens de officier onnodig.

Deel dit artikel