Enkhuizer zou vorig jaar moord hebben voorbereid

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ENKHUIZEN – Een 44-jarige inwoner van Enkhuizen wordt er door het Openbaar Ministerie (OM) van verdacht dat hij 14 november vorig jaar voorbereidingen heeft getroffen om mensen te vermoorden. In afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak heeft de rechtbank in Haarlem de verdachte dinsdag voorlopig vrijgelaten.

Volgens het OM wilde F.S. mensen vermoorden die hem verhinderden om zijn dochter te zien. Hij zou daarom 14 november hebben uitgeroepen dat hij de verantwoordelijken zou gaan vermoorden.

De Enkhuizer is daarna in zijn auto gestapt en weggereden. De politie achterhaalde hem op de snelweg A7. In zijn auto werden een bijl en een machete gevonden.

Verdachte S. zat maandag voor de rechtbank in Haarlem. Hij zei dat hij geen geweld heeft willen gebruiken en dat hij spijt had van zijn actie.

Zijn advocate, Hannah Berman, vroeg de Enkhuizer vrij te laten. De officier van justitie verzette zich daar niet tegen.

De rechtbank heeft het verzoek dinsdag gehonoreerd. Aan de vrijlating zijn wel voorwaarden verbonden. Zo mag S. geen contact opnemen met zijn ex-partner en zijn dochter en moet hij verplicht contact houden met de reclassering.

Het is nog onduidelijk wanneer het strafproces tegen S. inhoudelijk kan worden behandeld. De opzet was april dit jaar, maar raadsvrouw Berman wil dat er nog vijf getuigen worden gehoord. Het is onzeker of dat van invloed is op de planning van de zaak.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category