Ensemble Lumaka en “Rosy” in de Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Zondagmiddag 21 november in de Bonifaciuskerk neemt Ensemble Lumaka je mee naar een fictieve dag in het leven van Rosy Wertheim in Parijs in 1934 met muziek van o.a. Ravel, Debussy, Jolivet en Rosy Wertheim zelf. Lumaka-leden spelen o.a. bij het Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. In de Bonifacius is genoeg ruimte om afstand te (willen) houden. 

Rosy Wertheim was een Nederlandse componiste die in de jaren ’30 naar Parijs, de bruisende stad vol feesten, kunst en muziek ging en maakte al gauw nieuwe vrienden onder collega-componisten. Ze had maar eventjes willen gaan maar toen ze er eenmaal was wilde ze daar eigenlijk wel voor altijd blijven.

ENSEMBLE LUMAKA is op dit moment één van de meeste actieve kamermuziekensembles van Nederland en UNIEK in haar harp-fluit-strijktrio-bezetting en specifieke klankwereld. Sinds de oprichting vijftien jaar geleden heeft dit ensemble diverse concoursen gewonnen, opgetreden in de mooiste concertzalen in binnen- (o.a. Concertgebouw en Hermitage) en buitenland (o.a. Thailand en Istanbul) en is vaak te horen op radio en TV.

Bezetting:

  • Jana Machalett – fluit
  • Saskia Viersen – viool
  • Martina Forni – altviool
  • Charles Watt – cello
  • Miriam Overlach – harp

Zondagmiddag 21 november 2021
Bonifaciuskerk – Kerkplein 9 – 1671 CR Medemblik
aanvang 14.30 uur
TICKETS via de site: https://www.bonifaciusmedemblik.nl/agenda/199 of  bonifaciusmedemblik@gmail.com

Deel dit artikel