Enza Zaden Vooroeverloop: het leukste hardloop evenement van West-Friesland!

MEDEMBLIK – Zondag 4 september aanstaande vindt de Enza Zaden Vooroeverloop plaats. De Enza Zaden Vooroeverloop is, als halve marathon, in 2013 voor het eerst georganiseerd. ‘Met één jaar onderbreking zijn we trots en blij dit jaar de 9e editie te mogen organiseren,’ vertelt de organisatie

De route

De Vooroever is een prachtig natuur- en recreatiegebied van omstreeks 144 hectare langs de kust van het IJsselmeer tussen Medemblik en Enkhuizen. De route voert je langs het IJsselmeer, door de vrije natuur en het prachtig mooie Vooroevergebied. Zowel de start als de finish vinden plaats bij het Stoommachinemuseum in Medemblik. Deelnemers kiezen uit verschillende afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer of de halve marathon. De route voert over grotendeels verharde wandel- en fietspaden.

Inschrijven?

Meer informatie en inschrijven kan via de website: www.vooroeverloop.nl. Ga je voor de 5km, 10km of 21,1 km? Schrijf je snel in want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, VOL = VOL!

De Kids-run
Nadat vorig jaar de Kids-run niet door kon gaan wegens corona is deze weer terug van weggeweest! Een sportieve, leuke en gezellige run voor de kleintjes van 0 t/m 12 jaar. Er is de keuze uit 1 of 2 kilometer. Inschrijven is gratis en na afloop ontvangen de kinderen een leuk aandenken. Daarnaast is het Stoommachinemuseum deze dag gratis toegankelijk, dus je kunt er een leuk familie uitje van maken!

Over Enza Zaden

Enza Zaden in Enkhuizen is een van ’s werelds meest toonaangevende groenteveredelingsbedrijven. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe groenterassen en produceert en verkoopt de zaden hiervan. Grote kans dat er regelmatig paprika, komkommer, sla of tomaat van Enza Zaden op je bord ligt. Waar je ook ter wereld bent. Het familiebedrijf is in 1938 opgericht en heeft internationaal 2000 medewerkers, waarvan ruim 800 in Enkhuizen. Enza Zaden is daarmee een betrokken en belangrijke werkgever in West-Friesland.

Enza Zaden ondersteunt wereldwijd projecten die een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl bevorderen. Onder de noemer EnzActive ontwikkelen en sponsoren zij gezonde en sportieve activiteiten voor medewerkers en relaties. Zowel binnen als buiten het bedrijf. En zo ondersteunt EnzActive ook dit jaar weer de Enza Zaden Vooroeverloop.

Gesponsord loopshirt voor elke deelnemer.

Dankzij de enthousiaste steun van een vijftal Westfriese bedrijven is het mogelijk om elke deelnemer gratis een prachtig loopshirt aan te bieden. Een shirt van hoogwaardige kwaliteit waarin lopers vaak nog vele jaren plezier hebben. En natuurlijk ook leuk voor de shirt-sponsors om zo hun naamsbekendheid te vergroten. Wij danken Gam Bakker Transport, De Hypotheker, Kwekerij Helderman, Zuss & Sap en Plantenkwekerij Gitzels voor hun onmisbare bijdrage.

Over Loopgroep Medemblik

De Enza Zaden Vooroeverloop is onlosmakelijk verbonden met Loopgroep Medemblik. De loopgroep kenmerkt zich door de enthousiaste, informele sfeer. Iedereen die wil hardlopen is welkom, of je nu één keer in de week aan je conditie werkt of traint voor een hele marathon. De trainingen vinden plaats in het recreatiegebied De Vooroever, elke dinsdagavond en zaterdagochtend. Inmiddels zijn er meer dan honderd enthousiaste lopers aangesloten.

Meer informatie over Loopgroep Medemblik is te vinden op www.loopgroepmedemblik.nl

Deel dit artikel