Eva Buurman keert vrijdag terug in het wielerpeloton

Op de foto: De damesploeg van Team Cannondale waar Eva Buurman voor rijdt. Foto: Twila Federica Muzzi

WERVERSHOOF – Aankomende vrijdag maakt na een lange periode van rust Eva Buurman haar rentree in het wielerpeloton. De Wervershoofse wielrenster moest een rustperiode inlassen omdat zij overtraind bleek te zijn. Deze rustperiode bleek langer te duren dan gedacht waardoor Eva het hele wielerseizoen aan zich voorbij zag gaan.

Aankomende vrijdag staat Eva, die uitkomt voor het Amerikaanse Tibco, aan de start in de Acht van Westerveld.

Lees ook: Eva Buurman maakt overstap naar wielerploeg Tibco

Het driedaagse wielerfestijn start op vrijdag 22 oktober a.s. met de ‘Drentse 8 van Westerveld’ met start en finish in Dwingeloo. Aan deze wielerwedstrijd voor dames (140 kilometer) doen in ieder geval vijf teams uit de hoogste categorie mee. Teams die ook op zaterdag 23 oktober aan de start staan in Assen voor de ‘MIRON Women’s WorldTOUR Ronde van Drenthe’(160 kilometer). Ze krijgen verschillende keienstroken en vier keer de VAM-berg voor de kiezen. Het deelnemersveld ziet er indrukwekkend uit met o.a. aan de start: de Italiaanse Marta Bastianelli (de winnares van de laatste editie in 2019), de Europees kampioen op de weg en wereldkampioen tijdrijden Ellen van Dijk en de afscheid nemende Janneke Ensing uit Gieten. Alle grote internationale teams verschijnen in Assen aan de start, zoals ‘SD Worx’, ‘Movistar’, ‘Alé BTC Ljubljana’, ‘Trek-Segafredo’, ‘Parkhotel Valkenburg’ en ‘Jumbo-Visma’.

De koers in Drenthe is de laatste van dit seizoen voor de WorldTOUR. Aan de finish aan de Alteveerstraat in Hoogeveen wordt niet alleen de dagwinnaar gehuldigd maar ook de eindwinnaar van het klassement van de WorldTOUR, Annemiek van Vleuten. De organisatie hoopt dat de geblesseerde Van Vleuten in Hoogeveen aanwezig zal zijn om de trui in ontvangst te nemen. Ook de winnaars van de andere klassementen, zoals de beste jongere en het beste team, worden gehuldigd. Omdat de koers in Drenthe voor verschillende wielrensters de allerlaatste van hun carrière is wil de organisatie ook daar bij stilstaan.

Deel dit artikel