RTV West-Friesland

test WF7

Extra inzet voorlichting en handhaving vuurwerkverbod Hoorn

HOORN – Dit jaar geldt een algeheel vuurwerkverbod om de druk op de ziekenhuizen te verminderen. Handhaving werkt samen met de brandweer en jongerenwerkers om jongeren op dit verbod te wijzen.

Zij bezoeken de hotspots waar normaal gesproken jongeren samen komen en wijzen ze op het algeheel vuurwerkverbod. Daarnaast wijst de gemeente jongeren én hun ouders via sociale media op het verbod en de gevolgen.

Samenwerken

Jongerenwerkers, handhavers, brandweer en politie werken samen om vuurwerkoverlast te voorkomen, op te sporen en aan te pakken. Er wordt veel aandacht besteed aan preventie in de vorm van voorlichting, maar als het nodig is wordt er ook opgetreden. De brandweer en HALT geven voorlichting op diverse scholen. Jongerenwerkers informeren de jongeren in jongerencentra. Daar spreken ze jongeren aan en gaan met hen in gesprek over de vuurwerkregels en de gevolgen bij overtreding.

Overlast van vuurwerk

Overlast van vuurwerk kunt u melden bij de gemeente via de pagina Vuurwerkoverlast. Mocht er een dreigende situatie zijn bel dan 112.

Illegaal vuurwerk? Meld het!

Illegaal vuurwerk is gevaarlijk wanneer het ergens onveilig wordt opgeslagen, omdat het niet is getest of gekeurd. Burgemeester Jan Nieuwenburg roept daarom op om vermoedens van opgeslagen illegaal vuurwerk te melden. Zo houden we de buurt veilig. Melden kan bij de politie via 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 70 00. De politie pakt de illegale vuurwerkzaken op in samenwerking met handhavers. Ook zoeken zij met een speciaal team online naar kopers en verkopers van illegaal vuurwerk.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen