Facebookactie tegen overlast in Hoorn

HOORN – Op 28, 29 en 30 december 2021 organiseren de handhavers via Facebook een speciale meldactie voor vuurwerkoverlast. Op basis van de ernst van de melding komen de handhavers direct in actie.

Inwoners kunnen deze avonden tussen 19.00 en 22.00 uur via de chatfunctie op www.Facebook.com/HandhavingHoorn een melding doen. Zo kunnen overlastgevers worden aangepakt. De handhavers bezoeken daarnaast ook preventief de bekende hotspots waar jongeren vaak hangen om overlast tegen te gaan.

Vuurwerkverbod

Dit jaar is er opnieuw een algeheel vuurwerkverbod. Het bezit, handelen en afsteken van vuurwerk is dus strafbaar. De gemeente werkt samen met de brandweer, jongerenwerkers en de wijkagenten om vuurwerkoverlast te voorkomen, op te sporen en aan te pakken.

Melden is belangrijk

Juist bij vuurwerkoverlast is het belangrijk snel te melden en daardoor ter plaatse te zijn om illegaal afsteken van vuurwerk te kunnen constateren en de daders te beboeten. De boete kan oplopen tot € 400 of een taakstraf. Mocht er een dreigende situatie zijn dan moeten inwoners altijd 112 bellen. Meldingen die geen spoed vragen, worden wel geregistreerd, maar later tijdens reguliere rondes opgepakt. Denk aan het melden van foutgeparkeerde aanhangwagens. Geef deze meldingen door via de de website van de gemeente Hoorn.

Deel dit artikel