FC Medemblik komt tekort in de topper tegen Westfriezen

ZWAAG – Topper in 3e klasse A West I werd een prooi voor Westfriezen. “het waren incidentjes”, zei Robert Zwaan tegen de verslaggever van het NHD. Het verlies tegen Grasshoppers en Always Forward. Tegen Grasshoppers hadden zij een off-day, aldus de aanvoerder van FC Medemblik. In tegendeel de verdediging van de club uit Hoogwoud had hun huiswerk juist goed gemaakt en het aanvalsduo Woudenberg en Koster werden totaal uitgeschakeld. Een keer kwamen zij er door heen zodat zij toen met 3-1 verloren en verdient.

Het verlies tegen Always Forward was geflatteerd. Tegen Westfriezen werd door beide ploegen goed gestart en van beide kanten waren er leuke momenten. Een vrije schop van Joery Vermeulen, terug van een blessure, had beter verdiend. De gevaarlijke Westfriezen spits Wesly Mak, vorige week goed voor 3 doelpunten. Echter net geen hattrick, omdat zij niet in een helft vielen, was tegen FC Medemblik vaak voor het doel te vinden. Hij scoorde in eerste instantie niet. Vooral had de inzet bij veel spelers rondom het doel van FC Medemblik meer verdiend.

De grabbelende doelman Jason vd Slot voorkwam een doelpunt. De Niet oksel frisse gestarte Niels Koster wist zich wel vaak vrij te spelen maar zijn voorzetten op maat werden niet afgerond. Youri Appelman was ook zo’n type speler. En verdediger Wout Koomen had zijn handen vol aan de linksbuiten van Westfriezen. Hij werd later na een rugblessure vervangen door Wouter van Loon.

De  voorzetten van Youry Appelman  kwamen wel aan maar werden niet afgerond door slordigheden van Wesley Mak. Het leidde tot enige onenigheden tussen beide spelers. Toch was het opnieuw Wesley Mak die de openingstreffer scoorde.1-0. Regelmatig was het aanvalsduo Appelman-Mak  bij een treffer maar Jason vd Slot verdedigde zijn heiligdom goed en secuur. Aan de andere kant had Sjoerd Bijlstra na goed aangeven van Niels Koster een uitgelezen kans op 1-1.

Paul Kok de 2e doelman van Westfriezen redde bekwaam. FC Medemblik gaf weinig kansen weg en wist ook regelmatig voor het doel te komen van Paul Kok. Doelpunten bleven uit. Niels Koster niet alleen last van zijn enkel, maar voelde ook regelmatig aan zijn hamstring. Daardoor was de angel uit de aanval van de Medemblikkers. Het begon nu goed te lopen bij Westfriezen.

Appelman en Overtoom speelden frank en vrij en dit resulteerden in 2-0 door Chiel Steeman, 3-0 Wesley Mak, 4-0 Chiel Mak en 5-1 voor Appelman. Dat Tom overtoom de man of the match was, waren de deskundigen het niet allemaal mee eens. Door de vele assists en een doelpunt verdiende Youry appelman deze titel vonden anderen.

Het tegen doelpunt van invaller Deylano Kemker, hij verving Niels koster, was voor de statistieken. De goed leidende Marijke Steur uit Spanbroek leidde bekwaam. Zij gaf terecht een gele kaart aan Robert Zwaan en Youri Appelman.

Deel dit artikel