RTV West-Friesland

Cultuur

Festival Obdam voor Oekraïne

OBDAM – Het Kerkplein in Obdam zal als festivalterrein worden ingericht, dit keer speciaal om de bewoners in de Oekraïne een hart onder de riem te steken. De gehele opbrengst komt ten goede aan stichting Caritas, die zonder enige overhead alle donaties ten volle weten te benutten om het leven in de Oekraïne te verlichten. Kijk zeker eens op de website: www.stichtingukraineholland.nl/.

De organisatie van het festival bouwt een groot professioneel podium en een gezellig festivalterrein. Er zal een afwisselend programma worden gepresenteerd met zelfs een internationale band: het Anya Hinkle Trio. De slotact is een oude bekende van De Brink en van u: de band Krentebrøød, dit vanwege het grote succes in 2018. Het festival begint om 14.30 uur en zal tot circa 22.30 uur duren. De toegang is uiteraard GRATIS!  Het uitgebreide programma ziet er als volgt uit:

14.30 uur Festivalterrein open

Kom op tijd voor een mooie plaats!

14.45 uur Piratenkoor de Landlubbers

De Landlubbers uit Obdam bestaan al meer dan 20 jaar en maken van ieder optreden steevast een feestje. Reden genoeg om op dit festival de spits af te bijten. Naast, voornamelijk Iers getinte liederen, hebben zij ook eigen Nederlandstalige nummers in het repertoire. In deze liederen zullen voornamelijk tuinders en veehouders zich herkennen, maar mede door de entourage en het plezier dat van het koor afspat zal iedereen zich laten meeslepen en luidkeels meezingen op bekende nummers zoals The Wild Rover.

15.30 uur Officiële opening

De Burgemeester en de voorzitter van de stichting Caritas voor Oekraïne zullen een woordje doen. Daarnaast is er een Oekraïense invulling.

16:00 uur Spangle

Spangle is een Pop/Rock Coverband uit ons eigen Obdam, met ‘70-80-90 vibes.

De band bestaat uit drie mannen en twee vrouwen. Samen kiezen ze de nummers uit, wat heeft geleid tot een verrassende en afwisselende repertoirelijst die zich kenmerkt door middle-of-the-road muziek. Het zijn echter niet de nummers die je verwacht bij een coverband. Spangle staat voor stralen en dat is zeker wat ze doen als ze op het podium staan. 

17:00 uur Neil Young Coverband

Door de jaren heen is de Neil Young Coverband uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Neil Young tributes van Nederland. De Neil Young Coverband weet met leadzanger Dirk Zeeman de authentieke sound dicht te benaderen. Dit in combinatie met passie en een sterke podiumpresentatie, heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot één van de toonaangevende acts in het tribute-circuit. Tijdens haar optreden zullen niet alleen de grootste hits als Old Man, Hurricane en Harvest voorbij komen, maar ook minder bekend maar prachtig werk uit het oeuvre van Neil Young. Zelden meegemaakt dat je even in je ogen moest wrijven om te constateren dat het toch écht niet Neil Young zelf is die op het podium staat.

18:00 uur Os Bravos

Wat de muzikanten van Os Bravos met elkaar gemeen hebben, is dat ze erg van de Portugese taal en Portugese muziek houden. Ze spelen daarom alleen maar liedjes uit Portugal en Brazilië. Bekende namen als: Caetano Veloso, Cesaria Evora en Madredeus komen voorbij. Muziek die raakt, door de nostalgische klank, of muziek die juist opvrolijkt door het aanstekelijke zomerse ritme. Het streven is er een feestje van te maken! 

19:00 uur Anya Hinkle Trio

Anya Hinkle is geworteld in het Amerikaanse berggebied de Appalachen. De muziek die daar traditioneel werd gemaakt zit dan in je genen en dat is niets om je voor te schamen. Met haar band Tellico greep ze terug naar die roots, hun genre wordt dan ook wel Appalachia Cana genoemd. Met invloeden van blue Grass en folk koos de band voor een geluid dat aan vroeger doet denken maar toch heel eigen is. De band toerde de hele wereld over en kreeg vooral veel bijval in Japan.

Nu doet ze met het Anya Hinkle Trio Nederland aan en wilde graag voor dit goede doel bij ons komen optreden. Onlangs heeft ze een liedje geschreven voor de Oekraïne: Nightingale (соловейко in het Oekraïens) — Bootleg for Peace.

Anya brengt met haar trio heerlijke rootsmuziek waarbij ze zich omringt met fantastische muzikanten op gitaar, mandoline en dobro. In 2021 bracht Anya een soloalbum uit met als titel “Eden And Her Borderlands”.

Billy Cardine, die als begeleider mee komt, is een excellente dobro-player. Jerry Douglas, de absolute top op dobro, noemt hem een “Amazing dobro-player”. Hij trad onder andere op in de Carnegie hall in New York en de Grand Ole Opry in Nashville. Mary Lucey is een getalenteerd vocalist en multi-instrumentalist. Ook zij speelde op vermaarde locaties, zoals het Ryman Auditorium in Nashville.

Naast vele andere nummers is ook Nightingale op YouTube te vinden onder  https://youtu.be/HG79pQ32_Ps. In dit filmpje wordt het nummer aangekondigd door een Oekraïense vluchteling. 

20:30 uur Krentebrøød

Krentebrøød is een veelzijdige zes mans formatie uit Schagen en omstreken! De band speelt repertoire uit de TOP2000. ‘Krentebrøød’ formerly known as ‘Ouwe Jongens Krentebrood’ zet al meer dan 25 jaar elke tent op z’n kop met ijzersterke pop- rock klassiekers afgewisseld door hedendaagse hits. Het repertoire is dan ook één groot feest van muzikale herkenning. Met een ruime dosis ervaring vliegen de ‘sixties’ t/m de ‘zero’s’ en alles ‘in between’ je om de oren. Kortom, Krentebrøød is een rasechte, energieke TOP2000 coverband.

Live knalt de band met gemak van André Hazes tot Rage Against The Machine, en van Trijntje Oosterhuis tot U2 eruit. Daarnaast ook veel klassiekers zoals van Pink Floyd, Gary Moore, The Stones etc etc.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK