RTV West-Friesland

Cultuur

Follow the money nu ook in het theater te bewonderen

HOORN – Radicaal onafhankelijk en tot op het bot gedreven: dat is hoe de journalisten van onderzoeksplatform ‘Follow the Money’ hun vak beleven. Omdat zij denken dat waarheidsvinding er meer toe doet dan ooit. Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen gezamenlijk hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren.

Ze verhalen over de weerstand die ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen.

Smit, Van Ark en Bollen maken met collega’s JanJaap Rypkema en Richard Jong ook de muziek die bij hun expeditie past en serveren die ongegeneerd uit.

Theaterkrant 

‘…een reeks scherpe onthullingen over hoe Smit (zang) en redacteuren Eelke van Ark (basgitaar) en Thomas Bollen (gitaar) de geldstromen in de wereld volgen. In het zo goed als uitverkochte VU Griffioen theater in Amsterdam, was het publiek mateloos geboeid. Na elke monoloog van een van de onderzoeksjournalisten, speelt de voltallige band geweldige nummers die met geld te maken hebben, of het tegendeel daarvan. Rockmuziek die het schokkende van de onthullingen nóg krachtiger maakt.’

Wanneer: 3 mei 2022
Waar: Het Park Hoorn
Hoe laat: 20:30 uur
Kosten: 24,50 euro
Bestellen

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen