Fractie de Meij Hoorn: belastingschuld nekt horeca en winkels

HOORN – Onderzoek door ABN Amro wijst uit dat vooral cafés, restaurants en modewinkels moeite hebben met het terugbetalen van de achterstallige coronabelasting. Fractie de Meij heeft nu het college van Hoorn diverse vragen gesteld over deze problemen.

Fractie de Meij laat weten dat deze bedrijven uiterlijk 1 oktober 2022 moet zijn begonnen maar dat er ook vanaf 2022 1% over het tekort moet worden betaald. Fractie de Meij zegt hierover: ‘Wij maken ons zorgen dat deze uitstelbom veel ondernemers de das om zal doen en de leegstand verder zal toenemen.

Fractie de Meij wil nu van het college weten hoeveel winkeliers en bedrijven in Hoorn moeite hebben om hun belastingschuld te voldoen maar ook om welk bedrag er nog aan lokale belastingen moeten worden betaald door de winkeliers en bedrijven.

Fractie de Meij vraagt zich ook af dat als ondernemers uitstel willen aanvragen wat dan op dit moment de periode van terugbetaling is voor deze ondernemers en of deze ondernemers moeite hebben met het betalen van hun rekeningen en mogelijk door toenemende schuld hun winkel/bedrijf moeten sluiten in aanmerking komen voor een aanvullende regeling

Deel dit artikel