Funda adverteerder noemt Medemblik ‘anti-buitenlanders’, Medemblik neemt juridische stappen

MEDEMBLIK – De advertentie is alweer weggehaald van Funda maar dat is voor de gemeente Medemblik geen reden om tegen de adverteerder van de huurwoning op het Westereiland juridische stappen te gaan ondernemen vanwege de beschuldiging dat de gemeente Medemblik niet geschikt is voor buitenlanders en dus beter niet kunnen reageren. De gemeente Medemblik voert volgens de adverteerder een anti-buitenlanders politiek.

Toen de gemeente Medemblik via de sociale mediakanalen hiervan op de hoogte werd gebracht is de gemeente direct aan de slag gegaan om allereerst de advertentie van Funda te halen en om richting de adverteerder juridische stappen te ondernemen.

Volgens de makelaar die met de woning adverteerde klopt het wel, Match Makelaars wijst naar de dreiging van een dwangsom opgelegd door de gemeente Medemblik omdat de 3 Britten en 1 Nederlander daar illegaal woonden. In het bestemmingsplan staat dat in deze woning maar één huishouden mag wonen en niet 4 aparte individuen.

De makelaar laat aan het AD. weten dat de tekst misschien wat ongelukkig is gekozen, maar dat zij wel achter de formulering staat.  ,,In veel gemeenten is discussie over de huisvesting van arbeidsmigranten”, zegt Denis Stello van Match Makelaars tegen het AD. ,,Dat hebben we met de tekst willen aangeven. Bedrijven zijn wanhopig.”

De Makelaar wacht de juridische stappen van de gemeente Medemblik met gerust hart af, ‘ik ben niet bang voor ze, en de woning is alweer zo goed als verhuurd,’ volgens de makelaar.

Deel dit artikel