Gabberweek blij met donatie 10.000 euro, ‘komt goed uit’

OPMEER – De organisatie van de Gabberweek is blij met de 10.000 euro die zij hebben ontvangen van het SVB Fonds. Dat de 10.000 euro een goede bestemming krijgt is wel duidelijk, volgens Freek Liefhebber van de Gabberweek zal de 10.000 euro worden gebruikt ter ondersteuning van project Gabberweek 2022

Tegen RTV West-Friesland zegt Freek Liefhebber: “Wij hopen natuurlijk dat deze aankomend jaar wel doorgang gaat vinden.De 10.000 euro gaan wij gebruiken voor het onderdeel gezin en kind. Dit is een onderdeel van het evenement, waarbij wij ook de iets minder bedeelde mensen een leuke week kunnen hebben. Om deze rond te krijgen, zijn wij natuurlijk hartstikke geholpen met de sponsoring van het VSBFonds.

De Gabberweek is in 25 edities uitgegroeid tot een grote organisatie die bijna heel West-Friesland bereikt. De echte voorbereidingen konden in 1996 van start gaan met 484 deelnemers. Met 7 busjes, 45 vrijwilligers en een touringcar werd op 4 maart 1996 de officiële aftrap gegeven voor de eerste editie van de Gabberweek. Nu gaan er maar liefst 30 busjes, 3 touringcars, 300 vrijwilligers en heel veel deelnemers meedoen aan de Gabberweek.

Kinderen uit de gemeentes Opmeer, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec, Koggenland en de dorpen Winkel en Nieuwe Niedorp kunnen deelnemen en opstappen in of vlakbij de eigen woonplaats.

Kinderen die niet in het gebied op school zitten, maar er wel wonen, kunnen uiteraard ook deelnemen.

Dus kinderen vanuit het Speciaal Onderwijs heten wij ook van harte welkom. Mochten er vragen zijn over extra begeleiding of het meereizen van een ouder dan kun je mailen naar info@gabberweek.nl.

Deel dit artikel