Gea Wolfslag signeert debuutroman in Boekhandel Stumpel

Op de foto: Gea Wolfslag signeert haar debuutroman (Foto: Pascal van As)

MEDEMBLIK – 9 oktober lanceerde Gea Wolfslag uit Medemblik haar debuutroman “Ida’s nagelaten dagen” tijdens het door Godijn Publishing georganiseerde BOEK10 in Theater Het Klooster te Woerden. “Ida’s nagelaten dagen” neemt je mee in een familiegeschiedenis die onmiskenbaar besloten ligt in het DNA van een meisje dat geen weet heeft van haar wortels.

Ida’s nagelaten dagen

“Ida’s nagelaten dagen” is een non-fictie roman met hier en daar een snufje fictie. Het vertelt het verhaal over generaties. Over verdriet, rouw en een geheim in de familie. Wat dit boek bijzonder maakt is de onontkoombaarheid de dingen. Niet alleen voor degene die de keuzes maken, maar vooral voor een meisje dat niet eens weet dat zij daar deel van uitmaakt. Wortels zonder ze te kennen. Geschiedenis zonder dat je weet dat het in jou besloten ligt.

Tekst loopt door onder de foto’s

Gea Wolfslag

Door het leven van Gea Wolfslag (Drachten, 1969) heen rijgt het schrijven als een rode draad. Als kind belooft ze de directeur van haar basisschool (meester De Jong) dat ze een boek gaat schrijven. Hij belooft haar dat hij de eerste is die het leest. Later wordt ze communicatieadviseur bij de overheid waar ze zich bezig houdt met het schrijven van verschillende teksten. Wanneer ze weer gaat studeren (theatervormgeving) volgt ze lessen in dialoogschrijven en schrijven voor drama.

Zondag 17 oktober is ze haar belofte aan meester De Jong nagekomen, ze heeft hem het eerste boek overhandigd.

Deel dit artikel