RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Gebakken aardappeltjes met worst en sla

WEST-FRIESLAND – Gebakken aardappeltjes met worst en sla. Weinig inspiratie? Overweeg voor vanavond goudgele, gebakken aardappeltjes met worst en sla: soms is simpel zó fijn.

Gebakken aardappeltjes met worst en sla

Albert Heijn Gebakken aardappeltjes met worst en sla Gebakken aardappeltjes met worst en sla Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 715 k Calorieën 41 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 kg verse krieltjes
  • 4 varkensbraadworsten
  • 2 witte scharreleieren
  • 1 kropsla
  • ½ komkommer
  • 500 g trostomaat
  • 4 el halfvolle slasaus

Instructies

  1. Verhit 3/4 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met peper en zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op matig vuur in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
  4. Maak ondertussen de salade. Was en droog de sla. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Meng de sla, komkommer en tomaat, besprenkel met de slasaus en verdeel de eiparten erover. Bestrooi met peper.
  5. Serveer de aardappeltjes met de worst en salade.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK