RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn

WEST-FRIESLAND – Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn. Op zoek naar een altijd-goed-combinatie? Gevonden! Gnocchi en spekjes zijn een gouden team. Deze keer knapperig gebakken en in een rijke saus van room en rozemarijn.

Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn

Albert Heijn Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn Gebakken gnocchi met room, spek en rozemarijn Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 595 K Calorieën 39 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 2 Gestemd )

Ingrediënten

  • 5 g verse rozemarijn
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el milde olijfolie
  • 500 g gnocchi
  • 200 g biologische spekreepjes
  • 200 ml verse slagroom

Instructies

  1. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 1 min. op hoog vuur. Voeg de gnocchi, knoflook en rozemarijn toe en bak op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg de slagroom toe aan de gnocchi en warm op in 2 min. op laag vuur. Schep de gnocchi in een diepe schaal. Verdeel de spekjes erover.

Extra

Vegatip: Vervang de spekreepjes door kastanjechampignons. Snijd de champignons in kwarten. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de champignons in 5 min. gaar. Verdeel over de gnocchi.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK