RTV West-Friesland

Algemeen

Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Albert Heijn Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 590 K Calorieën 21 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 2 el milde olijfolie
  • 600 g sperziebonen
  • 25 g gember
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g half om half gehakt
  • 2 tl gemalen komijn
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tl sambal manis
  • 100 ml water

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.
  2. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.
  4. Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.

Extra

combinatietip: Lekker met gebakken uitjes. vegatip: Vervang het gehakt door vega rulstukjes (schaal 200 g).

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK