RTV West-Friesland

WF7

Gemeente Medemblik helpt huurders met verlagen energierekening

MEDEMBLIK – Gemeente Medemblik helpt huurders met het verlagen van hun energierekening. Deze week start hiervoor een waardebon-actie. Met de waardebonnen kunnen huurders energiebesparende producten kopen zoals LED lampen, waterbesparende douchekoppen of radiatorventilatoren. Huurders kunnen ook eerst advies krijgen van een energiecoach. De gemeente stelt in totaal 1500 waardebonnen van € 70 en 400 persoonlijke adviezen beschikbaar.  

Wethouder duurzaamheid Harry Nederpelt: “Verduurzamen kost vaak geld, en niet iedereen heeft daar de financiële ruimte voor. Toch kunnen ook kleine investeringen een groot verschil maken op de energierekening of op het comfort van een woning. Ook bij inwoners die hun woning niet zelf bezitten. Met de waardebon en het advies kan de huurder zelf maatregelen nemen en slimmer met energie omgaan.”

Huurders in de gemeente Medemblik ontvangen deze week een brief over de actie. Per huishouden kan één waardebon gebruikt worden. De waardebon is te verzilveren bij ‘Winst uit je Woning’ met wie de gemeente samenwerkt voor deze actie. Met de waardebon kunnen huurders bijvoorbeeld tochtstrips of radiatorfolie kopen. Huurders die energiebesparende producten liever bij een lokale winkel kopen, kunnen het aankoopbedrag terugvragen.

In het adviesgesprek krijgt de huurder advies over welke energiebesparende producten ze het beste met de waardebon kunnen kopen. Het aanvragen van de adviesgesprekken kan ook op de webpagina van Winst uit je Woning. De gemeente werkt samen met Susteen voor het geven van de persoonlijke adviezen. Hiervoor komt een energieadviseur bij de huurder thuis voor een persoonlijk adviesgesprek. Hierbij neemt de energiecoach de geldende coronaregels altijd in acht.

De actie voor waardebonnen en gratis advies start op dinsdag 18 januari. De actie loopt af wanneer er geen adviezen of bonnen meer beschikbaar zijn.

Meer informatie over deze actie is te vinden op www.winstuitjewoning.nl/medemblik-huur

Voor meer informatie over Susteen kijk op www.susteen.nl.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen