Gemeente Medemblik verleent ontheffing voor Harddraverij

MEDEMBLIK – Uniek en belangrijk evenement gaat door onder strenge voorwaarden en met ruime veiligheidsinzet. Om de Harddraverij op 20 september door te kunnen laten gaan, heeft burgemeester Frank Streng besloten ontheffing te verlenen op de placeringseis en het maximaal aantal bezoekers. De wet staat de gemeente toe gebruik te maken van de ontheffingsmogelijkheid. Volgens de geldende maatregelen tot 25 september zou de Harddraverij anders niet door kunnen gaan.

Ik zie, ook in het licht van de uitspraken van onze premier gisteren, voldoende aanleiding om als gemeente onze medewerking te verlenen aan dit unieke en cultuurhistorisch belangrijke evenement. Om de Harddraverij veilig en verantwoord te laten verlopen voor iedereen, gelden er duidelijke maatregelen en voorwaarden. Deze zijn in nauwe samenwerking met de organisatie bepaald”, aldus burgemeester Streng.

Een van die maatregelen is het coronatoegangsbewijs met een geldig identiteitsbewijs. Bij de entree van het evenement moet iedereen van 13 jaar en ouder een bewijs kunnen tonen van volledig gevaccineerd zijn, een negatieve pcr-test van niet ouder dan 24 uur of een bewijs van herstel van de infectie.

Tijdens het evenement wordt ruim ingezet op veiligheid door de aanwezigheid van BOA’s, politie, een groot aantal beveiligers en bewakingscamera’s om alles in goede banen te leiden. Ook sluiten om 23:00 uur het terrein en de horeca.

De bewoners van de Nieuwstraat krijgen van de gemeente verdere informatie per brief.

De Harddraverij is maandag 20 september van 11:00 uur tot uiterlijk 19:00 uur. Na afloop van de kortebaan van Medemblik blijft het terrein tot 23.00 uur afgesloten en blijft toegang enkel mogelijk met coronabewijs en geldig ID-bewijs.

Foto: Pascal van As

Deel dit artikel