RTV West-Friesland

Politiek

GemeenteBelangen Opmeer de gebeten hond door nu ineens vragen te stellen over IKC Hoogwoud

OPMEER – De verbazing was groot bij de overige partijen in de gemeenteraad van Opmeer toen Lida Berkhout van GemeenteBelangen ineens kritische vragen ging stellen over de komt van een IKC in Hoogwoud. Dit zette bij veel andere fracties kwaadbloed die niet begrepen waarom Gemeentebelangen nu ineens met vragen kwam.

Ook wethouder Tesselaar was duidelijk gepikeerd over de door GB gestelde vragen en liet in niet mis verstane bewoording weten dat hij het vertikt om aan partijpolitiek te gaan doen, waarmee hij wethouder Rabella Wiersma-de Faria in de luwte zette. Tesselaar noemt het nu stellen van vragen wel erg vreemd omdat er nog niet eens een vergunningaanvraag is.

CDA en PvdA lieten ook duidelijk weten dat GB wel erg de grens aan het opzoeken is door deze vragen nu te stellen.. Volgens Braam Beemster van het CDA horen bezwaarschriften nu eenmaal bij dit soort onderwerpen en als we nu nog langer de bouw gaan uitstellen zullen er juist nog veel meer klagende ouders, opa’s en oma’s én kinderen komen.

Maar Lida Berkhout hield haar poot stijf en bleef bij haar kritische vragen over de voorbereidingen die nu in volle gang zijn over de komst van het IKC naar Hoogwoud.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen