Gemeentehuis Koggenland in groen licht voor Week van Pleegzorg

KOGGENLAND – Op dinsdagavond 2 november om 20.00 uur geeft Pleegzorg Nederland groen licht voor de Week van Pleegzorg 2021. Het gemeentehuis van Koggenland wordt daarom op dat moment in groen licht gezet, als steun voor het pleegouderschap.

Vanaf het bordes van het stadhuis in Rotterdam deelt auteur, columnist voor de Volkskrant en voormalig pleegkind Lily Monori van Dijken hoe pleegzorg haar leven heeft verrijkt. Zij leest voor uit haar kersverse autobiografie ‘Het verborgen meisje’.

Week van de Pleegzorg

Tijdens de Week van Pleegzorg (3 tot en met 10 november) wil Pleegzorg Nederland met alle lokale pleegzorgorganisaties meer mensen enthousiasmeren voor het pleegouderschap. Zodat ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

800 kinderen wachten op pleeggezin

Want nog steeds wachten ruim 800 kinderen op een pleeggezin. Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Hun leven en hun vrije ontplooiing staan in de wacht. Om voor hen het licht ook op groen te zetten, zijn er meer pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd.

Wat kan jij doen?

Benieuwd wat jij kan doen in de wereld van pleegzorg? Kijk dan op www.openjewereld.nu.

Deel dit artikel