Gemeentepersoneel gaat eindelijk minimaal14 euro bruto per uur verdienen

WEST-FRIESLAND – Gemeentepersoneel, zoals medewerkers bij de plantsoenendienst gaan minimaal 14 euro per uur verdienen dankzij een loonsverhoging van 1.5% per 1 december en per 1 april 2022 komt daar nog eens 2,4% bij. De vakbonden zijn blij met de overeenkomst dat is gesloten met de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Het heeft geduurd maar we hebben uiteindelijk een robuust resultaat: afspraken die passen bij de tijd en ook voor het komende jaar duidelijkheid bieden’, zegt werkgeversvoorzitter Ton Heerts. ‘Nu is het aan onze leden om zich erover uit te spreken.’

Met deze cao zijn goede afspraken gemaakt voor 2021 en 2022. Sociale partners willen hiermee in ieder geval op het gebied van de arbeidsvoorwaarden rust en duidelijkheid bieden aan de werkgevers en medewerkers in de gemeentelijke sector.

Waardering

Medewerkers in de gemeentelijke sector staan in de frontlinie van de maatschappelijke ontwikkelingen. In de coronacrisis vervullen ze die rol in bijzondere omstandigheden. Dat wordt gewaardeerd, door de inwoners maar ook door de bestuurders. Met deze cao willen werkgevers deze waardering ook financieel tot uiting laten komen. Hiernaast zorgt dit akkoord ervoor dat alle medewerkers, in alle levensfasen, gelijke toegang hebben tot vakantieaanspraken en vitaliteitsbeleid.

Thuiswerkvergoeding

Medewerkers die volgens afspraak thuis werken, ontvangen in 2022 een vergoeding van € 2 netto per dag. Voor 2023 gaan partijen nieuwe afspraken ontwerpen op basis van de ontwikkeling van het thuiswerken en de wet- en regelgeving daaromheen. Die afspraken worden dan opgenomen in een volgende cao.

Meer informatie

 

Deel dit artikel