RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook

WEST-FRIESLAND – Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook. Spruitjes doen het goed bij vlees, vis én vega hoofdgerechten. Met een gesmolten botersaus met citroen en honing krijgen ze ook nog eens meer smaak en een zijdezacht laagje. Dat wordt extra opscheppen.

Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook

Redactie Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 195 K Calorieën 14 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 250 g paarse spruiten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 zonnebloemolie
  • 30 g ongezouten roomboter
  • ½ citroen
  • 1 el honing

Instructies

  1. Snijd de harde uiteinden van de groene en paarse spruiten en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Halveer grote spruiten in de lengte. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spruitjes toe en bak ze ca. 6 min. Schep af en toe om.
  3. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Rasp de gele schil van de halve citroen en roer met de honing door de gesmolten boter.
  4. Schenk de botersaus over de gebakken spruiten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Extra

Variatietip: Spruiten over? Maak op 'derde' kerstdag spruitjes met appel en hazelnoten.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen