WEST-FRIESLAND – Geroosterde spitskool met pompoenpuree, van gember, sojasaus en balsamico maak je een mooie marinade voor over de spitskool. Samen met de romige pompoenpuree en geroosterde hazelnoten is dit een echte vega-topper!
Snijd de spitskool in de lengte in 4 parten. Leg ze met de kern naar boven op een tweede met bakpapier beklede bakplaat en wrijf de koolparten goed in met ⅔ van de marinade. Rooster de pompoen en de kool erboven in de oven in ca. 30 min. goudbruin, gaar en knapperig aan de randjes. Keer de laatste 10 min. de spitskool om en leg de hazelnoten erbij. Haal de pompoen uit de oven. Knijp de tenen knoflook uit. Stamp de pompoenblokjes met de knoflook, geitenkaas, het sinaasappelrasp en de rest van het sap tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat water toe om het nog smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de spitskool en hazelnoten uit de oven. Zet de oven uit en verwarm de borden 2 min. voor in de restwarmte van de oven. Hak de noten grof. Verdeel de pompoenpuree over het midden van de warme borden. Leg er een part spitskool op. Besprenkel met de rest van de marinade en bestrooi met de hazelnoten. wijntip: Wijntip: lekker met AH Excellent Selectie Rueda Verdejo Palacio del Almirante.
combinatietip: Lekker met fijngesneden koriander, salie of peterselie.
dieettip: Gebruik voor een vegan versie van dit gerecht Violife Greek White in plaats van de zachte geitenkaas.
bereidingstip: Geen 2 bakplaten? Rooster de pompoen dan in een grote ovenschaal of op een met bakpapier bekleed rooster.
Ingrediënten
Instructies
Extra
© Albert Heijn / Allerhande
Reageer