RTV West-Friesland

Algemeen

GGD gaat ook zaterdag weer vaccineren in de Noorderkerk Hoorn

HOORN – Aanstaande zaterdag, 12 februari, is GGD Hollands Noorden opnieuw aanwezig op de weekmarkt in Hoorn voor het verstrekken van informatie over coronavaccins. Ook kan er opnieuw een vaccin worden gehaald in de Noorderkerk. Afgelopen weekend maakten circa 500 inwoners uit Hoorn en omgeving van deze mogelijkheid gebruik.

Inwoners die nog twijfelen over een coronavaccinatie kunnen zaterdag terecht bij een kraam op de weekmarkt. Daar zijn GGD-artsen en verpleegkundigen aanwezig om het gesprek aan te gaan en voorlichting te geven. De kraam staat op de hoek van het Breed en de Gedempte Turfhaven. Inwoners kunnen daar terecht met al hun vragen. Als na een gesprek blijkt dat iemand toch gevaccineerd wil worden, dan kan de prik gelijk worden gehaald in het nabijgelegen Noorderkerk. Vaccineren is en blijft natuurlijk een vrijwillige keuze.

In de kerk kunnen mensen terecht voor een boosterprik. Ook inwoners die nog niet eerder zijn gevaccineerd kunnen daar terecht voor hun eerste prik. Het vaccineren van kinderen is niet mogelijk in de kerk. Voor een vaccinatie in de Noorderkerk hoeft geen afspraak te worden gemaakt. De entree van de Noorderkerk is bereikbaar via de Veemarkt. Iedereen is welkom tussen 9 tot 17 uur.

Voor het krijgen van een vaccinatie is het nodig een geldig legitimatiebewijs mee te nemen

Mensen die de boosterprik op een ander moment willen halen, kunnen terecht op een van de GGD-vaccinatielocaties in Den Helder, Middenmeer, Hem of Alkmaar. Kijk voor actuele openingstijden op www.ggdhn-corona.nl.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen