GGD opent tijdelijke testlocatie in Wervershoof en vaccinatielocatie in Hem

WERVERSHOOF – Met het openen van een tijdelijke testlocatie in Wervershoof en een vaccinatielocatie in Hem verruimt GGD Hollands Noorden de capaciteit om te testen en te vaccineren.

In samenwerking met de betrokken gemeenten zijn twee onderkomens gevonden, die de capaciteitsuitbreiding van de GGD-taken mogelijk maken. Volgende week wordt tennishal STEBO (Torenweg 44) omgebouwd tot vaccinatielocatie. Daarmee wordt een betere dekking van de regio West-Friesland gerealiseerd voor het vaccineren tegen corona. De nieuwe vaccinatielocatie gaat op maandag 13 december open.

De nieuwe vaccinatielocatie krijgt de beschikking over zes tot acht vaccinatielijnen en kan daarmee rond de 1.750 bezoekers per dag aan. Naar verwachting blijft de locatie voor langere tijd operationeel.

Ook komt er in West-Friesland een extra testlocatie. Om de druk op de testlocatie in Hoorn/Zwaag op te vangen, opent GGD Hollands Noorden vanaf halverwege volgende week een tijdelijke testlocatie in Wervershoof. In het bedrijfspand van Verdonk Broccoli aan de Liederik 3 wordt een tijdelijke testlocatie ingericht, die naar verwachting een maand in gebruik zal zijn. De testlocatie in Wervershoof wordt een walk trough, dus niet een testplek waar mensen in de auto blijven zitten voor een test.

Deel dit artikel