RTV West-Friesland

Algemeen

GGD sluit alle test- en vaccinatielocaties wegens code rood

WEST-FRIESLAND – Niet alleen zijn de vaccinatielocaties in Middenmeer en Alkmaar vandaag en morgen dicht wegens de voorspelde extreme weersomstandigheden, ook de GGD-testlocaties zijn vandaag (vrijdag) vanaf 14 uur gesloten. Dat heeft GGD Hollands Noorden besloten op basis van informatie van het KNMI. Voor nagenoeg het hele land geldt vanaf vanmiddag code rood. De GGD vindt het niet verantwoord mensen dan de weg op te sturen voor het afnemen van een test.

Vooralsnog gaan de teststraten zaterdag 19 februari weer open. Maar dit is afhankelijk van de weerssituatie. Ook wordt er zaterdag gevaccineerd in Den Helder en Hem (van 9 tot 14.30 uur). Eerder communiceerde de GGD al dat de vaccinatielocaties in Middenmeer en Alkmaar de deuren vrijdag en zaterdag dicht zouden houden. Nu komen daar dus, in ieder geval voor vandaag de testlocaties bij.

Op basis van de weersverwachting is de GGD genoodzaakt ook zondag de vaccinatielocaties dicht te houden. Voor deze dag stonden Middenmeer en Alkmaar gepland om te vaccineren.

Mensen die een afspraak hebben om te testen, worden door de GGD gebeld voor het maken van een nieuwe afspraak.

Volgende week kunnen op alle locaties terecht zie voor www.ggdhn-corona.nl/vaccineren

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen