Glenn van Nierop wint Ronde van Obdam

OBDAM – Om precies half vier gingen er 36 renners van start in de 42e ronde van Obdam. Veel toeschouwers zowel hoog en laag. Ook de winnaar van de vorige keer Rick van Breda uit ´t Zand en Steven Stenekes uit Bennekom uit de Veluwse Vallei die met een banddikte verschil 2e werd. Robert Jan Mol die toen 3e werd is de “plaatselijke” favoriet uit de kern Berkhout en dus in de gemeente Koggenland.

Vooraf spraken wij Steven Stenekes. Over zijn kansen. Ruud Slagter, die de slag in Venhuizen miste, wilde nu met Matthé Pronk weg te komen. Het tempo was hoog en ontsnappen was er in  het begin niet bij.

Het peloton bleef lang bijeen. De eerste echte ontsnapping was van het drietal Joeri van der Tuin, Ruud Slager en Daniel Abraham. Het drietal bleef het peloton een tientalronden zo´n 15 seconden vooruit.

De samenwerking leek goed, maar toen het peloton op drift raakte, was het gebeurd met het drietal.

Rick van Breda probeerde het even later om met Jeroen Breewel weg te komen. Ook dit lukte niet. “Mijn benen wilde niet”, zei de renner die in Nibbixwoud 3e werd na afloop.

Even later leek er een serieuzere ontsnapping te ontstaan. Opnieuw was de Eritrese Daniel Abraham Gebru, die bij de Paralympische Spelen in 2016 goud won tijdens de wegwedstrijd voor Nederland, Serginho Wilshaus uit Haarlem en Robert Jan Mol uit Berkhout. Wij zagen  Robert Jan Mol twee keer niet passeren en de jury dreigde hem een waarschuwing te geven, was het ons duidelijk. Ook deze poging mislukte. Ondanks de tijdrit capaciteit van Daniel Abraham..

Tijdens de laatste rondes in deze wedstrijd was er een goede ontsnapping. Rick van Breda zag het gevaar en spoorde Steven Stenekes aan om mee te gaan. Maar die zag dan jeroen Breewel in de kopgroep zat en hield de benen stil. De kopgroep bestaande uit Glenn van Nierop, Tijs Dekker, Jeroen Breewel, Stijn Appel, Frits van Gemeren en Bram Kras liepen steeds verder uit.

Bij de laatste ronde hadden zij een flinke voorsprong. Met een grote schreeuw van vreugde werd Glenn van Nierop 1e. Jeroen Breewel 2e en de 3e plaats was er voor Tijs Dekker. Voor Glenn van Nierop de tweede overwinning in een week tijd. Hij werd ook eerste in Venhuizen. Daarom opnieuw de vraag Glenn van Nierop is een elite renner en geen amateur meer.

Deel dit artikel