RTV West-Friesland

Foto: Damon Teerink Photography
Sport

Glenn van Straalen haalt belangrijke punten tijdens WK Supersport in Estoril

HOOGKARSPEL – Dit weekend reed Glenn van Straalen uit Hoogkarspel zijn derde wedstrijd van het seizoen op het Portugese Circuito Estoril. Het was een goed weekend voor de 21-jarige Nederlander die zich wederom goed in de kijker reed. Met een nette zevende plaats in race een en een achtste plek in race twee kijkt de EAB Racing Team coureur terug op een goed weekend.

Vrijdagmiddag begon Glenn aan zijn eerste vrije training van het weekend. Onder warme omstandigheden werden de nodige kilometers gemaakt. Tijdens de eerste tijdstraining kon Glenn niet zijn draai vinden op de Yamaha YZF-R6. Naar enkele aanpassingen aan de motorfiets ging het tijdens de tweede vrije training direct een stuk beter voor Glenn. We zagen de rijder uit Hoogkarspel dan ook terug op een algemene vijfde plek na afloop van de twee vrije trainingen.

Tekst loopt door onder de foto

Zaterdagochtend om 11:15 begon Glenn aan zijn Superpole. Glenn reed een goede kwalificatie in Estoril en zette een tijd van 1’39.952 neer. Hij mocht de wedstrijden aanvangen vanaf een derde startplek. Hij wist zich gedurende de sessie continu te verbeteren en in zijn laatste rondje zette hij de Yamaha op de eerste startrij. Een uitstekende prestatie van de EAB Racing team coureur.

In namiddag werd de eerste wedstrijd verreden. Tijdens de start wist Glenn zich goed hand te haven en kwam door op een vijfde plaats na de eerste ronde. Het rondje daarop passeerde de EAB Racing Team coureur Jules Cluzel voor de derde plaats in de wedstrijd. Vervolgens kwam hij in het gevecht om de koppositie. Glenn liet zich uitstekend zien en ging voorbij Dominique Aegerter vechtend om plek een. Helaas door een valpartij vervielen zijn podiumkansen, maar Glenn aarzelde geen moment en pakte zijn Yamaha YZR-R6 op om uiteindelijk nog op een netter zevende plek te finishen.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Damon Teerink Photography

Race twee werd onder andere weersomstandigheden verreden. Het was een race waarin regenspetters voor verraderlijke situaties zorgde In de eerste paar openingsrondes zat Glenn in het gedrang, waardoor hij enkele plaatsen prijs moest geven. Hij reed het gat richting de kopgroep dicht maar bleef hangen aan de staart van de groep. Met een achtste plaats sloot de EAB Racing Team coureur het weekend in Portugal af.

Glenn: “Het was over het algemeen een goed weekend in Estoril. De vrijdagmorgen begon moeilijk en kon ik mijn draai nog niet helemaal vinden. In de twee vrije training daarentegen vond ik meer vertrouwen in de motorfiets en met een goede band kwamen wij weer goed voor de dag. Ik had een perfecte Superpole, in mijn laatste rondje kwam ik tot de derde plaats. Tijdens race een hadden we een goed ritme, totdat ik ten val kwam. Gelukkig kon ik de motor oppakken en mijzelf terug knokken naar een zevende plaats. Race twee was een zware wedstrijd, ik had gedurende de wedstrijd last van gripproblemen wat resulteerde in een achtste plek. We hebben in ieder geval weer belangrijke punten voor het kampioenschap binnengehaald. Dank aan het EAB Racing Team voor dit weekend.”

Glenn van Straalen staat nu vierde in de tussenstand van het kampioenschap. Glenn en het EAB Racing Team zijn in het weekend van 10 tot 12 juni terug op Italiaanse bodem. Dan vindt alweer de vierde wedstrijd van het seizoen plaats op het circuit van Misano World Circuit “Marco Simoncelli”

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK