Glenn van Straalen kent een weekend met twee uitersten tijdens zijn thuiswedstrijd in Assen

HOOGKARSPEL – Glenn van Straalen scoort een prachtig resultaat tijdens zijn thuiswedstrijd in Assen. Afgelopen weekend van 22 tot 24 april stond het TT Circuit in het teken van de tweede ronde van het WK Supersport kampioenschap. Met zijn allereerste podium in het wereldkampioenschap heeft Glenn een bijzonder weekend afgesloten met een fenomenale tweede plaats in race een. Tijdens race twee kwam hij helaas vroegtijdig ten val bij de start van de race.

Tijdens de vrije trainingen zat de snelheid er bij de EAB Racing Team coureur goed in. Waar de eerste vrije training voornamelijk werd gebruikt om de afstellingen in orde te krijgen werd vrije training twee gebruikt om het raceritme op te doen. Glenn wist een heel strak en snel tempo te rijden wat veelbelovend was voor de Superpole. Tijdens deze kwalificatie op zaterdag zagen we de 21-jarige coureur langere tijd op de eerste plaats staan. Uiteindelijk zagen we Glenn terug op de tweede startrij op een keurige vijfde plaats.

Tekst koopt door onder de foto

Foto: Damon Teerink.
Foto: Damon Teerink.

Glenn had een matige start tijdens de eerste wedstrijd en daardoor een chaotische openingsronde. Hij kwam de eerste ronde door op de zevende plaats. Vervolgens begon de opmars. Hij wist zich door het veld heen te werken en reed al gauw op podiumkoers. Hij reed het gaatje naar de kopman dicht en stak hem voorbij. Ineens reed de Nederland aan de leiding van zijn thuisrace. Met nog een vijftal ronden te gaan kwam er een eind aan de race door een rode vlag situatie. Glenn miste hierdoor op 0.081 van een seconde de winst.

Naar een veelbelovende zaterdag, was Glenn gebrand op een nog beter resultaat op zondag. Glenn kende op zondagochtend in de warming-up een flinke highsider, waar hij gelukkig zonder blessure vanaf is gekomen. De adrenaline gierde door het lichaam en Glenn had alle focus op race twee. Helaas kwam Glenn bij de start buiten de baan en kwam hierdoor in contact met twee andere rijders met een valpartij tot gevolg.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Damon Teerink.
Foto: Damon Teerink.

Glenn: “Het was een weekend met twee uitersten. We begonnen vrijdag sterk en stonden op plek vijf naar twee vrije trainingen. De Superpole ging ook uitstekend, naar langere tijd op de eerste plek te hebben gestaan mocht ik vanaf de vijfde plek vertrekken. De eerste race was grandioos. Het is geweldig om tijdens je thuisrace aan de leiding te rijden. Ik kon mijn tempo blijven rijden, maar door een rode vlag situatie werd ik op 0.081 van een seconde tweede. Zondag had ik een gigantische highside in de warm-up door een olielekkage. Ik had alle vertrouwen voor race twee maar helaas een crash bij de start, zorgde voor een vroegtijdig eind. Dat is niet hoe je het weekend wil afsluiten. Maar laten we vooruitkijken, volgende keer gaan we er weer voor!”

Glenn staat nu vierde in de tussenstand van het WK Supersport kampioenschap. Over vier weken zijn we terug, in het weekend van 20 tot 22 mei rijden Glenn en het EAB Racing Team hun wedstrijd op het Portugese circuit van Estoril. Dank aan alle vrienden, familie en sponsoren die dit weekend aanwezig waren!

Foto’s: Damon Teerink.

Deel dit artikel