RTV West-Friesland

Foto: Damon Teerink
Sport

Glenn van Straalen scoort twee podiumplaatsen tijdens IDM-weekend in Most

HOOGKARSPEL – In het weekend van 24 tot 26 juni reed Glenn van Straalen met een wildcard in het Duitse IDM-kampioenschap op het Tsjechische circuit van Autodrom Most. Een goede training in voorbereiding op het WK Supersport wat over een maand tijd op hetzelfde circuit plaats vindt. Glenn reed twee keurige wedstrijden, wat twee keer een tweede plaats opleverde. 

Vrijdagmorgen begonnen de eerste vrije training droog met een tempratuur van om er nabij de 30 graden, terwijl de tweede vrije training later op gang kwam door een regenbui. Tijdens de eerste dag kon de EAB Racing Team rijder de nodige progressie maken en vonden we hem terug op de tweede plaats op de ranglijst. Voor deze wildcard in het IDM maakte de 21-jarige coureur gebruik van de Yamaha met de IDM-specificaties.

Zaterdag was het omgekeerd, de eerste kwalificatie was nat en de tweede was droog. In beide sessie liet de Nederlander zien dat hij het goede tempo had. Hij klokte de snelste tijd op het Autodrom in Most, wat een Pole Position betekende voor de twee wedstijden op zondag.

Glenn kende een mooie eerste wedstrijd in Tsjechië. Tot aan de finishlijn was het spannend. Hij streed met de andere wildcardrijder tot aan de finishlijn om de overwinning. Met een uitstekend ritme en snelle rondetijden was Glenn goed op weg tijdens de eerste race in Most. De EAB Racing Team rijder moest genoegen nemen met een tweede plaats.

De tweede wedstrijd verliep anders. De koploper was al gauw vertrokken en Glenn reed op een derde plaats vechtend voor plek twee. Hij had moeite op de rijder voor hem te passeren, eenmaal ingehaald kon hij wederom een goed raceritme rijden en was hij de hele wedstrijd constant. Hierdoor weet hij de finishlijn andermaal als tweede te passeren.

Glenn:Het was een goed weekend in Most. De trainingen verliep naar behoren en zo ook de kwalificatie met een Pole Postion. De eerste wedstrijd had ik een mooi gevecht om de eerste plaats en reed ik een constante race. Ik miste nipt de eerste plek. Race twee verliep anders, de koploper was vertrokken en ik had moeite om de rijder voor mij te passeren. Daarna wederom een goed ritme en hebben we een goede race gereden. We hebben er goed aan gedaan om hier te rijden. We zijn maximaal voorbereid voor de WK Supersport die hier binnenkort plaats vindt. Het was een mooi weekend met twee keer een tweede plek. Dank aan het EAB Racing Team voor dit weekend.”

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK