RTV West-Friesland

Foto: Rob Hartog
Sport

Goed gevoel Rob Hartog na afloop IDM Superbike debuut

ENKHUIZEN – Rob Hartog heeft zich goed laten zien tijdens zijn debuut in de IDM Superbike klasse. Op de Lausitzring wist de SWPN-coureur zich als zevende te kwalificeren en keurig als zesde te finishen in de eerste race. De tweede race verliep niet naar wens waarin de Yamaha-coureur als elfde eindigde. Overall heeft Hartog een goed gevoel en genoeg aanknopingspunten overgehouden aan de seizoensopener.

Na een goede voorbereiding mocht Rob Hartog afgelopen weekend aan het echte werk beginnen. Op de Lausitzring maakte hij zijn debuut in de IDM Superbike klasse. Vanaf de eerste vrije training was de SWPN-coureur al goed op snelheid en dat terwijl zijn meeste collega’s nog hadden getest op dit circuit. Hartog sloot de eerste dag – na drie vrije trainingen – met een achtste tijd af. Zaterdag stonden er twee kwalificaties op het programma. Hartog bewaarde zijn zachte band voor de tweede sessie en daarmee wist hij zijn beste tijd te zetten. Lange tijd stond de 30-jarige coureur op een zesde plek, wat een positie op de tweede startrij had opgeleverd. In de slotfase zakte Hartog één positie, maar met een zevende startplek voor zijn eerste races in dit sterke kampioenschap mocht hij meer dan tevreden mee zijn.

Ik denk dat we overall tevreden mogen zijn over mijn debuut in de IDM Superbike klasse. Vanaf de eerste training waren we op tempo en we hebben in de eerste race een goed resultaat behaald. Mijn tempo in de races, en vooral de tweede, is niet nog niet naar tevredenheid. De tweede race was er één om snel te vergeten, een combinatie van factoren zorgde ervoor dat ik niet mijn tempo van de eerste race haalde. We nemen een goede basis en genoeg verbeterpunten mee naar Oschersleben, dat geeft vertrouwen. Ik wil het team bedanken voor hun goede werk dit weekend

Rob Hartog

Vanaf de tweede startrij had Hartog een geweldige start in de eerste race. Dit zorgde ervoor dat hij als derde de eerste bocht indook. De Yamaha-coureur had niet het tempo om deze positie vast te houden. Hartog zakte eerst terug naar plaats vijf en gedurende de race kwam hij alleen op plaats zes te rijden. De rijder van SWPN wist de groep voor plaats zeven achter zich te houden en kwam als beste Yamaha-rijder van het veld als zesde over de finish in zijn allereerste IDM Superbike race. Zeker geen verkeerd resultaat.

In de IDM Superbike wordt de startopstelling van de top-negen gebaseerd op de eerste race, waarbij de podiumgangers in omgekeerde volgorde vanaf de derde startrij vertrekken. Hartog mocht deze keer vanaf de derde plek op de voorste startrij starten. Helaas kon hij zijn goede uitgangpositie niet in zijn voordeel gebruiken. De coureur woonachtig in Enkhuizen had niet hetzelfde gevoel met de motor als eerder in het weekend en voelde zich fysiek ook niet 100%. In de openingsfase viel Hartog al snel terug en had hij niet het tempo om te strijden voor gelijke klassering als in de eerste race. In de slotfase verloor de SWPN-coureur zijn negende plaats en kwam hij als elfde over de finish. Ondanks de tweede race heeft Hartog een gevoel overgehouden aan zijn IDM Superbike debuut.

Over twee weken (20 t/m 22 mei) staat de tweede ronde van het IDM Superbike kampioenschap op de kalender. Dan wordt er gereden op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen