Goede generale voor Hartog tijdens Jack’s Racing Day

ENKHUIZEN – Rob Hartog kwam afgelopen weekend in actie tijdens Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen. In de Superbike klasse van de BeNeLux Trophy stuurde de SWPN-coureur naar een tweede plaats in de eerste race en naar een overwinning in de tweede race. Het evenement was een goede voorbereiding op de IDM Superbike ronde, die komend weekend in Assen wordt verreden.

Rob Hartog kwam afgelopen weekend in actie tijdens de Jack’s Racing Day, een groot gecombineerd auto- en motorsportevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt op het TT Circuit Assen. Op de Yamaha R1M van SWPN reed Hartog in de Superbike klasse van de BeNeLux Trophy. Vrijdagmiddag en zaterdagmorgen vroeg waren de kwalificatietrainingen. Hartog zijn gevoel op de motor was niet verkeerd, maar hij had op de drukke baan geen enkele vrije ronde, waardoor de optimale kwalificatietijd er niet uitkwam. De Yamaha-coureur kwalificeerde zich als tweede voor de races.

Zondagmorgen begon Hartog goed aan de race en pakte de eerste plaats. Na lang aan de leiding te hebben gereden werd hij in het laatste deel van de race ingehaald. Hartog kreeg niet meer de kans om te counteren, mede omdat het door de vele achterblijvers wat druk werd op de baan. Na veertien ronden kwam Hartog kort achter de winnaar als tweede over de finish. De SWPN-coureur wilde revanche nemen in de tweede race en dat lukte. In de openingsfase pakte Hartog opnieuw de leiding en werd hij opnieuw in de tweede helft van de race gepasseerd. Deze keer kon Hartog wel counteren en zo wist hij de Jack’s Racing Day met een overwinning af te sluiten.

Komend weekend (12 t/m 14 augustus) is de thuisrace van Hartog in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. Zondag racet hij twee races op zijn thuiscircuit, die om 12:50 en 16:10 uur van start gaan.