Gratis deelname voor ondernemers uit West-Friesland aan ‘spiegel je business’

WEST-FRIESLAND – Ook in 2022 kunnen alle ondernemers in West-Friesland gratis meedoen aan het inspirerende programma ‘Spiegel je business’. Het programma start op 17 mei en bestaat uit vier online trainingen door professionele trainers en een advies op maat. De uitdagende onderwerpen zijn toekomstbestendig ondernemen, creatief vernieuwen, klanten vinden, klanten binden en financieel gezond ondernemen. Door het volgen van het programma kunnen ondernemers hun bedrijf verbeteren en toekomstbestendig maken. West-Friese ondernemers kunnen zich nu aanmelden.

Goed ondernemersklimaat stimuleren

De gemeenten in West-Friesland en Werksaam Westfriesland hechten grote waarde aan een goed ondernemersklimaat en nauw contact met de ondernemers binnen de gemeentegrenzen. Vanwege de goede ervaringen in 2021 van ondernemers met ‘Spiegel je business’, krijgt het programma dit jaar een vervolg. De vorige editie werd door de 67 West-Friese ondernemers beoordeeld met het cijfer 8. Ruim 80% realiseerde na deelname verbetering binnen de onderneming.

“Wij willen als West-Friese gemeenten het lokale bedrijfsleven graag in een goede uitgangspositie brengen”, stelt wethouder Arthur Helling (gemeente Hoorn) namens de 7 West-Friese gemeenten. “Met het programma ‘Spiegel je business’ worden ondernemers uitgedaagd op aspecten als creativiteit, innovatief vermogen, financieel inzicht en duurzaamheid. Van klankborden, inspireren en spiegelen worden we uiteindelijk allemaal sterker. Ik zou zeggen: Pak die kans!”

Vier online trainingen door professionele trainers

Het praktijkgerichte programma voor ondernemers behandelt vele aspecten. Van successen uit het verleden, bedrijfsactiviteiten, USP’s en klantbehoefte, product en markt tot groeiopties en vernieuwing, omgeving en concurrenten, (online) marketing, organisatie en financieel inzicht.

‘Spiegel je business’ is ontwikkeld door Frank Baltes en Joeri Goede van Stichting Startersloket. “De toegevoegde waarde van het programma ligt in het toekomstbestendig maken van ondernemingen”, stelt Joeri Goede. “Elke ondernemer wordt een spiegel voorgehouden. Wanneer je als mens groeit, groeit jouw bedrijf ook. Succesvol ondernemer is méér dan een groot pand of een dure auto voor de deur. Succesvol ondernemen is vooral ook dat je eigen dromen uitkomen, jij je eigen doelen haalt én resultaat boekt. ”

Gratis deelname voor ondernemers uit West-Friesland

‘Spiegel je business’ is gratis voor ondernemers uit West-Friesland. Het inspiratieprogramma start op 17 mei. Elke deelnemer krijgt na online registratie of na registratie door het scannen van bijgaande QR-code een pakket thuisgestuurd, met onder meer het canvas ‘Spiegel je business’ en het werkboek Toekomstbestendig Ondernemen. Ook krijgen de deelnemers toegang tot een nieuw LinkedIn forum. De vier trainingen zijn op 17 mei, 30 mei, 14 juni en 27 juni.

Deel dit artikel