GroenLinks en PWF stellen vervolgvragen over storten radioactief polonium

MEDEMBLIK – Ria Manshanden (GroenLinks) en Siem Zeilemaker (PWF) hebben een paar weken geleden schriftelijke vragen gesteld over het storten van radioactief Polonium op de stort van Afvalzorg in de Wieringermeer bij Opperdoes. Beiden waren niet gerustgesteld met de antwoorden van het college op de vragen die zij toen stelden. Daarom hebben de beide partijen in de gemeenteraad van Medemblik vervolg vragen gesteld.

Lees ook: Radioactief en giftig Polonium-210 afval op stortplaats bij Opperdoes, schade aan DNA en celdood.


  1. N.a.v. de antwoorden op vraag 1:Moet u bevoegd gezag zijn om op de hoogte te zijn van het storten van gevaarlijke stoffen op het terrein van Afvalzorg aan de grens van de gemeente Medemblik?
  2. N.a.v. het antwoord op vraag 1b: Was u op de hoogte van het feit dat er meer toezichthouders betrokken zijn bij deze locatie van Afvalzorg? Zo nee, hoe kan dat? En zijn er nog meer partijen betrokken bij het toezicht? Zo ja, welke ?
  3. N.a.v. uw antwoorden op vraag 4 en 5: U stelt dat alle vergunningverleningen etc. bekend gemaakt worden op officiële bekendmakingen.nl. Siem Zeilemaker is hierop geabonneerd voor alle bekendmakingen binnen een straal van 4 km. Hoe kan het dan dat hij hier nooit iets over heeft gelezen?
  4. Ook n.a.v. uw antwoorden op vraag 4 en 5 Graag uw bemiddeling m.b.t. toegankelijke en begrijpelijke publicaties voor burgers van deze aard. Graag vernemen wij hoe de betreffende instanties hierop reageren.
  5. Bent u met ons van mening dat tenminste de inwoners van de gemeente Hollands Kroon en Medemblik recht hebben op volledige opening van zaken over de stoffen die gestort worden – en de werkzaamheden die plaatsvinden op de stortplaats van Afvalzorg?” “Bent u bereid hier de nodige stappen voor te zetten”?

Hieronder leest u de vragen die eerder zijn gesteld door GroenLinks en PWF, kijkt u via uw mobieltje, draai deze een kwart slag dan leest dat beter

[pdf-embedder url=”http://rtvwestfriesland.nl/wp-content/uploads/2021/09/Raadsvragen-GroenLinks-en-PWF-storten-radioactief-en-giftig-Polonium-210-bij-afvalzorg-Wieringenmeer.pdf” title=”Raadsvragen GroenLinks en PWF storten radioactief en giftig Polonium-210 bij afvalzorg Wieringenmeer”]

Deel dit artikel