RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Groentesoep met kip en rijst

WEST-FRIESLAND – Groentesoep met kip en rijst. Dat rijst ook heerlijk is in een soep bewijst deze goedgevulde groentesoep wel.

v

Albert Heijn Groentesoep met kip en rijst Groentesoep met kip en rijst Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 560 K Calorieën 18 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el milde olijfolie
  • 400 g prei
  • 250 g cherrytomaten
  • ½ basisrecept kipfilet in bouillon
  • 2 el milde harissa

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 min., voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
  2. Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte en spoel goed schoon. Snijd in dunne ringen. Voeg de prei en de cherrytomaten toe aan de soeppan en bak 3 min.
  3. Voeg de bouillon van het basisrecept en de milde harissa toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. doorkoken. Voeg de gekookte en kip (van het basisrecept) toe. Breng op smaak met peper en zout.

Extra

Combinatietip: Lekker met knapperig stokbrood. Variatietip Deze soep is ook lekker met een restje (300 g) gekookte rijst, korte pasta (zoals penne of macaroni) of gekookte aard- appel in plaats van rijst.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK