Guus Bosch via het CDA naar Senioren Partij Drechterland

DRECHTERLAND – Guus Bosch heeft afgelopen maand de overstap gemaakt naar de Senioren Partij Drechterland waar hij op plaats 3 is gezet voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. In gesprek met Guus Bosch zegt hij o.a.:

Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor het regelen van zaken die ons allemaal direct aangaan. In ons democratisch bestel kiezen we eens in de vier jaar een gemeenteraad. De raad wijst  wethouders aan, die samen met de burgemeester het dagelijks bestuur voor haar rekening neemt. De gemeenteraad heeft tot taak het bestuur te controleren. Het afnemende vertrouwen in de politiek heeft alles te maken met het falen van deze controlerende taak. Zowel in de landelijke politiek als lokaal sluiten coalities de rijen. Een eigen minister of wethouder afvallen is uit den boze.  Oppositie wordt daarmee monddood gemaakt.

De SPD wil dit patroon doorbreken. Met Marcel ten Have en Maartje Tros – van Diepen hadden wij de afgelopen raadsperiode twee uitstekende raadsleden die voortdurend hebben gehamerd op transparantie van de besluitvorming. Voor de komende raadsperiode hopen wij op uitbreiding van de fractie. Wij hebben daar uitmuntende kandidaten voor. Op onze kieslijst staan diverse  Drechterlanders die het werk van onze fractie steunen.”

Deel dit artikel