RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Harissaburger met bonensalade

WEST-FRIESLAND – Harissaburger met bonensalade, ook zo gek op harissa? Maak er dan deze harissaburgers van, lekker pittig!

Harissaburger met bonensalade

Albert Heijn Harissaburger met bonensalade Harissaburger met bonensalade Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 475 K Calorieën 33 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 300 g rundergehakt
  • 3 el paneermeel
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 wit scharrelei
  • 5 el harissa
  • 1 citroen
  • 5 el milde olijfolie
  • 1 kropsla
  • 250 g cherrytomaten
  • 360 g witte bonen in pot

Instructies

  1. Snipper de helft van de ui heel fijn. Meng met het gehakt, paneermeel, venkelzaad, ei en ⅗ van de harissa in een grote mengkom. Vorm met natte handen burgers van het mengsel.
  2. Snijd de rest van de ui in heel dunne, halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de ui met het citroensap, -rasp, de rest van de harissa en ⅗ van de olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur 10 min. tot goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd de sla ondertussen in 6 parten (per 4 personen). Was en droog de sla. Halveer de tomaten. Spoel de bonen af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng de bonen met de tomaat, gemarineerde rode ui en marinade. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over de borden, schep de bonen hierop en leg de burgers hierop.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK