Harmen van Straaten in de klas bij OBS De Klaverwoid in Twisk

TWISK – Harmen van Straaten, de bekende schrijver en illustrator kwam vrijdag langs bij OBS De Klaverwoid in Twisk. Om de leerlingen van de school goed voor te bereiden op de komst van de vermaarde schrijver en illustrator had de school van de bibliotheek een boekenkist gekregen met boeken en illustraties van van Straaten. De school had door de coronacrisis lang geen bezoek meer gehad en om het leesonderwijs te promoten werd van Straaten uitgenodigd op school.

Door de boekenkist hadden de kinderen al een goed beeld bij de verschillende boeken en illustraties die hij maakt. Ook hadden veel kinderen vragen die ze aan hem wilden stellen. Deze vragen zoals; heeft u huisdieren? waar kun je leren hoe je boeken schrijft? waarom bent u boeken gaan schrijven? hoe oud bent u? ben ik slim genoeg om boeken te kunnen schrijven? Erg leuk om de nieuwsgierigheid en betrokkenheid te horen.

Uiteraard heeft hij in alle klassen ook iets over zichzelf vertelt en een stukje voorgelezen uit zijn eigen boeken. In de groepen 5/6 en 7/8 heeft hij laten zien hoe je eenvoudige tekeningen kunt maken vanuit simpele vormen zoals b.v. een peer. Toen hij weg ging kregen we twee boeken cadeau voor de schoolbibliotheek.

Het was een erg leerzame en geslaagde dag voor de leerlingen van De Klaverwoid in Twisk.

Foto’s aangeleverd

Deel dit artikel