Hart voor Medemblik: ‘Uw belastinggeld kan beter worden besteed’

MEDEMBLIK – Dat de fractie van Hart voor Medemblik geen fan is van de begroting 2022 mag wel een feit worden genoemd. Met een beschuldigde vinger wijst Hart voor Medemblik naar het college van VVD, CDA, GemeenteBelangen en de PvdA en zegt dat de ambities die zij 3.5 jaar geleden hebben gesteld niet zijn gehaald en nu bezig zijn  met het afschuiven van verantwoordelijkheden.

CDA en GemeenteBelangen hebben acht jaar lang geprobeerd om er iets van te maken, maar wat resteert is een puinhoop. De organisatie is helemaal vastgelopen, er is financieel wanbeleid gevoerd, de inwoners en ondernemers zitten nu opgescheept met een gemeente die totaal niet aansluit op hun behoeften,’ schrijft Hart voor Medemblik in een reactie op de begroting 2022. Maar de partij wijst ook op de 14% belastingverhoging waaronder ook de hondenbelasting. Juist die laatste is tegen het zere been van Hart voor Medemblik omdat er juist was beloofd dat deze zou worden afgeschaft in en dat nu de hondenbezitters als afsluitpost worden gezien.

Een ander punt waar Hart voor Medemblik fel tegen is, is de renovatie van het gemeentehuis in Wognum, die naar bijna 20 jaar toe is aan een opknapbeurt en waar over meerdere jaren verspreidt 720.000 euro voor is uitgetrokken. Maar ook de klimaatambities is een punt waar Hart voor Medemblik niet blij mee is, Hart voor Medemblik zegt in een reactie dat er een realistisch klimaatbeleid moet komen.

Als de conceptbegroting straks door de gemeenteraad moet worden geloodst door het college dan gaat Hart voor Medemblik vooral inzetten op een betere aanpak van verkeersoverlast, het wegwerken van wachtlijsten en meer aandacht voor preventie bij de zorg. Maar ook voor behoud van het verenigingsleven. En zoals alle andere partijen wil ook Hart voor Medemblik meer (starters)woningen.

Deel dit artikel