Hart voor Medemblik wil snel aanpak verkeersoverlast Dorpstraat Oostwoud

OOSTWOUD – Tijdens een wandeling die Hart voor Medemblik samen met de inwoners van Oostwoud heeft gehouden kwamen diverse problemen op tafel waaronder het structureel te snel rijden op o.a. de Oostwouder Dorpsstraat en de Heemraad Witweg.

Vooral de omwonenden van de brug in de Heemraad Witweg hebben veel last van trillingen als zwaar verkeer over deze brug rijdt. Door het te snel rijden door Oostwoud worden ook gemeentelijke en persoonlijke eigendommen door deze bestuurders beschadigd. Zo zijn in gevels van woningen al scheuren ontstaan en de verwachting is dat dit enkel nog erger gaat worden.

Hart voor Medemblik zegt verder dat ook open uitlaten van verkeersdeelnemers uit de eigen regio zorgen voor dagelijkse geluidsoverlast. Met de toegenomen verkeersbewegingen door het dorp (o.a. door de nieuwe wijk Midwoud + het forensenverkeer tussen de A7 en regio Wervershoof) is ook genoemde overlast evenredig toegenomen. Inmiddels is het overduidelijk dat aanwijzingen in de vorm van verkeersborden en snelheidsaanduidingen op het wegdek niet helpen. Ook is er geen enkele sprake van handhaving en de communicatie tussen de inwoners en de gemeente is hierover niet goed te noemen.

Hart voor Medemblik wil nu van het college weten of zij snelheidsbeperkende maatregelen willen gaan nemen op deze beide wegen. Maar ook of het college bereid is om bijvoorbeeld de Oostwouder Dorpsstraat, Heemraad Witweg en Oosteinde tot bestemmingsverkeer of zelfs eenrichtingsverkeer te bestemmen.

Maar ook een herinrichting van het kruispunt Oostwouder Dorpsstraat met de Heemraad Witweg zal een hoop ellende oplossen voor de bewoners.

Deel dit artikel