‘Heksen!?’ in Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – De tentoonstelling ‘Heksen!?’ is vanaf nu te zien in Kasteel Radboud. Vorig jaar was deze tentoonstelling een enorm succes onder de bezoekers. Vanwege de lockdowns is het maar enkele weken te bezoeken geweest. Met veel plezier brengt Kasteel Radboud deze herfst en winter de ‘Heksen!?’ weer terug.

Over de tentoonstelling
De heksenvervolgingen zijn een zwarte bladzijde in de geschiedenis en ook West-Friesland is er niet aan ontkomen. De tentoonstelling neemt je mee naar die tijd en laat aan de hand van historische personages zien hoe weinig ervoor nodig was om als heks vervolgd te worden. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat de achterliggende redenen van toen ook in onze tijd nog steeds tot een heksenjacht kunnen leiden. En voor kinderen: Sam het heksenkind heeft hulp nodig, want er is iets niet helemaal goed gegaan in de heksenkamer.

‘Heksen!?’ in het donker… en workshops
De sfeer van ‘Heksen!?’ komt het best tot haar recht in het donker. Daarom zijn er ook dit jaar weer avondopenstellingen van het museum. Je komt al goed in de sfeer door in het donker het kasteelplein op te lopen. En in het donker het kasteel van binnen beleven geeft een hele andere ervaring dan overdag. Vorig jaar waren bezoekers hier heel enthousiast over! De beleving is helemaal compleet met de heksen- en uilenworkshops die de komende periode op de agenda staan. Kijk voor data en tijden op kasteelradboud.nl/activiteiten.

Reserveren
Om zeker te zijn van toegang tot het kasteel wanneer het jou uitkomt, wordt aangeraden om vooraf online te reserveren. Dit geldt voor zowel het normale museumbezoek als de avondopenstellingen. Prijzen museum: Volwassenen € 8,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 5,50. Museumkaarthouders en kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang. Reserveren via kasteelradboud.nl.

Deel dit artikel