Herdenken en weerzien in de Berkhouterkerk Berkhout gaat niet door.

BERKHOUT – De gemeente was voornemens op donderdag 18 november een gelegenheid in de Berkhouterkerk in Berkhout te organiseren, om samen stil te staan bij de moeilijke coronaperiode en om elkaar weer te ontmoeten. Vanwege de huidige coronamaatregelen is besloten de bijeenkomst niet door te laten gaan op 18 november.

Ook de wandeltocht naar het Lijsbeth Tijspark gaat niet door. De onthulling van de gedenkplek zal in besloten kring plaatsvinden en op video worden vastgelegd. Die video zal de gemeente via haar kanalen, zoals facebook en de website, verspreiden. De gedenkplek is vanaf donderdag 18 november openbaar toegankelijk voor iedereen die er een punt van rust, bezinning en blik op de toekomst wil ervaren.

Zorg voor elkaar

Burgemeester Monique Bonsen: ‘Het is ontzettend jammer dat we donderdag niet samen kunnen komen om elkaar steun en troost te bieden, maar het is nu belangrijk om ons aan de maatregelen te houden en zo de verspreiding van het virus weer in te dammen. De gezondheid van ons allemaal gaat boven alles. Het is opnieuw een zware tijd voor inwoners en ondernemers, ik vind het heel belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Ik vraag iedereen daarom om extra aandacht te besteden aan elkaar, bel elkaar op en vraag hoe het gaat. Maak, als het er mooi weer voor is, samen een wandeling en stuur wat vaker een kaartje om te laten weten dat je er voor de ander bent.’

Bericht naar personen die aanwezig wilden zijn

Personen die zich hebben aangemeld als aanwezige op 18 november, krijgen maandag 15 november via e-mail bericht over het annuleren van deze bijeenkomst.

Deel dit artikel