Het Open NK Poker komt naar Midwoud

MIDWOUD – Zondag 3 oktober is Café de Post de locatie van het Pokerkampioenschap van Midwoud. Verspreid over heel Nederland worden er voorrondes van het het Open Nederlands Kampioenschap Poker gespeeld met als ultieme doel het halen van de landelijke finale. De organisatie van het ONK Poker wil op deze manier een gezellige en veilige omgeving bieden waar liefhebbers kunnen (leren) pokeren.

Wat kun je winnen?

De voorronde locatie wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van Midwoud te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Midwoud’ dragen en krijgt bovendien een mooie trofee. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Tijdens de landelijke finale strijden de spelers om de beste amateur pokeraar van Nederland te worden. De winnaar mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Nederland’ dragen en laat daarmee naar schatting zo’n 40.000 deelnemers achter zich.

Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales of kwartfinales.

Het begin van een mooie pokercarrière?

De finale van het ONK Poker kan een mooie eerste stap zijn in iemands pokercarrière. In het verleden zijn er meerdere amateur pokerspelers benaderd voor een sponsordeal, waardoor ze de kans kregen om grote pokertoernooien in het buitenland te spelen.

Zo werd Ruurd Nauta gesponsord lid van Team ONK Poker. Team ONK Poker is een professioneel pokerteam dat grote toernooien door Europa speelt. Als gesponsorde speler won Ruurd al meer dan €40.000,- in grote toernooien.

Laagdrempelig toernooi.

Iedereen die mee wil doen kan zich via de website https://www.onkpoker.nl/ inschrijven. Het kost iedere deelnemer slechts €13,50 aan inschrijfgeld om mee te doen. “Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk en laagdrempelig toernooi in een professionele setting te spelen”, zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. De voorronde in Midwoud begint om 15.00 uur.

Deel dit artikel