Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Je bent van plan een auto te kopen in Duitsland. Of je nu een Duitse auto wilt kopen of een Amerikaanse auto, er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je de stap neemt. In dit artikel leggen we uit hoe het importeren van een auto uit Duitsland in zijn werk gaat. De voornaamste reden waarom mensen er namelijk voor kiezen om een auto uit Duitsland te halen, is simpelweg om het feit dat het aanbod daar vele malen groter is en natuurlijk dat het ook qua kosten flink kan schelen. Om je een idee te geven hoe het allemaal werkt, hebben we de te doorlopen stappen hieronder in het kort verder voor je uitgelicht.

Het is niet moeilijk

Allereerst moet je weten dat het importeren auto Duitsland niet zo moeilijk is als het misschien lijkt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de meeste mensen kiezen ervoor om een auto te kopen via een dealer of handelaar. Dit is de makkelijkste manier omdat je dan niet zelf naar Duitsland hoeft te reizen om de auto op te halen. Een andere optie is om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in het importeren van auto’s uit Duitsland. Zij kunnen ervoor zorgen dat alles voor je geregeld wordt en dat je geen problemen krijgt met de Duitse overheid. Een derde optie is om alles zelf te regelen. Dit is echter niet aan te raden als je geen ervaring hebt met het importeren van auto’s uit andere landen. Het is belangrijk om te weten dat je een aantal dingen moet regelen voordat je naar Duitsland vertrekt, zoals een exportvergunning en een Carnet de Passage.

Zelf regelen

Zodra je in Duitsland bent aangekomen, moet je de auto ophalen bij de dealer of handelaar. Je moet ervoor zorgen dat je alle benodigde documenten bij je hebt, zoals een kopie van je paspoort en een kopie van je exportvergunning. Als alles in orde is, kun je de auto ophalen en naar huis rijden. Houd er wel rekening mee dat het importeren van een auto uit Duitsland iets tijd kost. Het duurt ongeveer drie weken voordat de auto in Nederland aankomt. Als je erover nadenkt om een auto uit Duitsland te kopen, is het belangrijk om na te denken over alle opties die je hebt. Wees voorzichtig met wie je in zee gaat en lees altijd de kleine lettertjes voordat je iets ondertekent. Op deze manier weet je zeker dat alles goed geregeld is en dat je geen problemen zult krijgen met de Duitse overheid.

Hoe zit het met de BPM?

Wil jij een Audi importeren Duitsland, dan dien je er natuurlijk nog wel even rekening mee te houden dat hier BPM over betaald dient te worden. Afhankelijk van de leeftijd en ook de waarde van de auto, wordt het uiteindelijk bedrag betaald. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je in beeld hebt wat de hoogte van dit bedrag is, zodat je uiteindelijk onderaan de streep niet duurder uit bent, dan wanneer je dezelfde auto in Nederland had gekocht.

Deel dit artikel