Hoge vaccinatiegraad gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Het aantal gevaccineerde inwoners in de gemeente Medemblik ligt op bijna 80% in de leeftijdsgroep van 18 jaar en ouder. In de groep tussen de 12 en 17 jaar is dit 56%, in totaal zijn 77% van de inwoners vanaf 12 jaar en ouder nu volledig gevaccineerd.

De inwoners vanaf 12 jaar en ouder die hun eerste prik hebben gehad ligt nog hoger, op 80% waardoor de gemeente Medemblik tot de best presterende gemeenten behoord. Het RIVM laat weten dat de cijfers kunnen afwijken en dat de werkelijke vaccinactiegraad mogelijk hoger ligt.

Het aantal gemelde prikken komt uit data die de GGD’en doorgeven aan het RIVM. Het RIVM houdt in CIMS bij hoeveel prikken GGD-priklocaties, de ziekenhuizen, de instellingen en de huisartsen hebben gezet. Maar de gegevens in CIMS zijn nog niet compleet, omdat huisartsen en instellingen een klein deel van de prikken die zij hebben gezet nog niet hebben gemeld.

Ondanks de ontbrekende gegevens in CIMS, willen we een zo goed mogelijk beeld geven van het aantal gezette prikken en het aantal gevaccineerde mensen. Daarom toont het dashboard een berekening van het RIVM van het aantal gezette prikken in instellingen en huisartsenpraktijken en van het aantal gevaccineerde mensen. Het RIVM maakt de berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

Deel dit artikel