Hollandia verliest in de eerste helft.

Purmerend – Toen iedereen zich had gesetteld in de tribune of staand in het zonnetje, stond Purmersteijn de Ploeg van de Hoornse Trainer coach Mo El Bouziani al voor met 1-0. Een sloom startend Hollandia had totaal geen grip op het aanvallende spel van de tegenstander; Purmersteijn. Hicham Lechkar schoot de ploeg uit Purmerend naar 1-0. De quasi stoïcijnse Ron van der Gracht lachte de vragen voor de microfoon weg. “De eerste helft hebben wij slecht gespeeld. De basis heb ik laten staan zoals vorige week. Ik reken mij die fout zelf aan”, zie hij ons. “Als het 5 of 6-0 was geweest hadden wij geen enkele recht van spreken” . Op een enkeling na faalde Hollandia op alle linies. Purmersteijn rook zijn kans en De trainer Mo el Bouziani spoorde zijn mannen aan. Waarvan 5 spelers een Hoornse achtergrond hebben. Opnieuw een knappe aanval en nu was het Timo Polman die raak schoot. De tot vandaag goede sluitpost Dick Bakker had het nakijken. 2-0. Hollandia kwam bijna geen enkele keer in een kansrijke positie. Niet de 2-1, maar de 3-0 werd knap ingeschoten door Mircle Elstak.3-0. Purmersteijn was duidelijk de bovenliggende partij, dat het geen 5-0 en 6-0 werd was te danken aan het onvermogen om nog meer te scoren van de “Purmerenders”.

Na Rust Had Ron van der Gracht zijn ploeg omgezet. Dirk de Jong en Omar Nait Aicha kwamen in de voorhoede te staan. Stezo Knott en Omar Nait Aicha wisselde regelmatig van positie links/rechts. Dirk de Jong werd regelmatig op maat aangespeeld. Hollandia had gedaantewisseling ondergaan. Ook Luke Abelskamp deelde nu mee in goed aanvallend voetbal. Voor rust was Abelskamp totaal onzichtbaar. Ook op het middenveld werd Purmersteijn overtroeft. Bij een mooie aanval op rechts was het Omar Nait Aicha die 3-1 scoorde. Het was wachten op de aansluitende treffer Dirk de Jong en ook Luke Abelkamp hadden de 3-2 op de schoenen, maar zij wisten het doel niet te treffen. Bovendien stond doelman Nick van Santen menig doelpunt in de weg. Maar op een afgeslagen bal had hij geen grip. Luke Abelskamp rommelde de 3-2 binnen. Velen kansen voor de gelijkmaker diende zich aan. Maar steeds stond daar Nick Van Santen of werd er over geschoten. Purmersteijn stond met we 10 man achter de bal. Bijna leek er een herhaling van de wedstrijd tegen RKAVV. Ook nu werd er vertraagd maar nu door Purmersteijn. De af en toe warrig leidende Johan Jensch, oorspronkelijk komend uit Amsterdam en nu wonen in Almere, liet soms een duidelijk zichtbare overtreding ongemoeid. Dat Floris Coffeng rood kreeg 2x geel was zeer terecht op de benen van Stezo Knott. De bijna 6 minuten blessuretijd en man meer situatie kreeg Hollandia niet het recht om gelijk te maken. “We hebben de wedstrijd in de eerste helft gewonnen” zei Mo El Bouziani terecht. “Hollandia verliest in de eerste Helft”, was het eindoordeel van Ron van der Gracht.