Hoogste punt voor 37 nieuwe eengezinswoningen in Bangert en Oosterpolder Hoorn

HOORN – In de Bangert en Oosterpolder bouwt Intermaris 37 energiezuinige eengezinswoningen. Dat gebeurt op 2 locaties. Aan de Lienweid (Blokker) bouwen we 15 woningen. Aan de Jacobsstaf en Gemma Frisiushof bouwen we 22 woningen. Inmiddels hebben we op beide locaties het hoogste punt bereikt. En dat hebben we gevierd met een vislunch voor omwonenden en alle betrokken partijen.

“We kunnen niet wachten om de sleutels uit te delen”

Op woensdag 27 oktober hebben Marjon van der Ven (wethouder gemeente Hoorn), Jan Piet Konijn (directeur ToekomstGroep),  Willem Koppen ((NeroZero), Hugo Pijl (omwonende) en Cees Tip (directeur Intermaris) dakpannen getekend en gezamenlijk op het dak gelegd.  Cees Tip: “Samen met ToekomstGroep en NeroZero zetten we geweldige eengezinswoningen neer, bijna energieneutraal. We kunnen niet wachten om de sleutels uit te delen aan de toekomstige bewoners. Ik ben blij dat we aan ToekomstGroep en NeroZero partijen hebben die daar net zo over denken.” We verwachten dat de woningen in het voorjaar van 2022 klaar voor verhuur zijn.  De inschrijving gaat via www.woonmatchwestfriesland.nl. Het gaat om 37 vierkamer huurwoningen.

We bouwen de woningen volgens het NeroZero concept

NeroZero woningen zijn slim, deugdzaam en toekomstbestendig ontworpen. De woningen zijn volledig aardgasloos. En door hoge isolatiewaarden, drielaags glas en een bodemwarmtepomp heeft de NeroZerowoning een hele lage energievraag. Ook bijzonder is de speciale fluisterstille afzuigkap die de schadelijke fijnstof door het koken afvangt.

Deel dit artikel