RTV West-Friesland

WF7

Hoorn biedt jongeren gouden kans in zoektocht naar hun talenten en kwaliteiten

HOORN – Jongeren tussen de 16 en 27 jaar die niet goed (meer) weten wat ze willen qua opleiding of werk, kunnen deelnemen aan het Gouden Kans Project.

Jongeren ontmoeten in het Gouden Kans project nieuwe mensen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijk beeld voor hun toekomstperspectief. Ze worden persoonlijk gecoacht, volgen trainingen en workshops en voeren met elkaar een opdracht uit met een duurzaam of sociaal thema.

Inmiddels hebben bij eerdere edities meer dan 100 jongeren deelgenomen. Zij geven aan dat ze hun kwaliteiten en talenten hebben ontdekt, dat ze meer zelfvertrouwen hebben en dat ze weten welke stappen ze gaan ondernemen na het traject.

Meer informatie en aanmelden

Het Gouden Kans project is voor jongeren die in Noord-Holland wonen en tussen de 16 en 27 jaar oud zijn. Voor deelname aan het project moet je 4 maanden lang, 20 uur per week beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld als je gestopt bent met je opleiding, een tussenjaar hebt of zoekt naar een zinvolle invulling voor je toekomst. Of als je op zoek bent naar een volgende stap in je carrière en extra vaardigheden wilt leren. Deelname is gratis. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van het Gouden Kans project.

Betrokken organisaties

RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) coördineert het project namens alle gemeenten in Noord-Holland Noord. De uitvoering is in handen van MEE & De Wering en Starters4Communities. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OCW en SZW.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen