Hoorn maakt haast met warmtenet Kersenboogerd

HOORN – De komende 5 jaar wordt gewerkt aan de aanleg van een warmtenet in het centrumgebied Kersenboogerd. De eerste fase van de werkzaamheden start in 2022. Daarom worden op 17 en 18 november twee online informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Op 22 november is er een bijeenkomst voor mensen die niet online kunnen deelnemen. Geïnteresseerden die online kunnen deelnemen, wordt verzocht dit ook online te doen. Dit in verband met de coronamaatregelen. Aanmelden voor een online bijeenkomst of de bijeenkomst op 22 november is verplicht. Dit kan via www.hoorn.nl/inschrijven.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Woensdag 17 november van 16.00 uur tot 17.30 uur (online).
  • Donderdag 18 november van 20.00 uur tot 21.30 uur (online).
  • Maandag 22 november van 16.00 uur tot 17.30 uur in Wijkcentrum Kersenboogerd.

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen is er beperkte toegang in het wijkcentrum.

Wat wordt er verteld en het stellen van vragen

De bijeenkomsten geven uitleg over de warmtetransitie in de gemeente Hoorn. Deelnemers horen over de ontwikkeling en aanleg van een warmtenet in het centrumgebied van de wijk Kersenboogerd en wat dat voor inwoners betekent. Vervolgens worden de deelnemers opgedeeld en is er de mogelijkheid om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan.

Voor wie zijn de bijeenkomsten bedoeld?

De informatiebijeenkomsten zijn in eerste instantie bedoeld voor inwoners van de wijk Kersenboogerd. Zowel huurders als huiseigenaren zijn welkom. De bijeenkomsten zijn voor alle inwoners van Hoorn achteraf online terug te kijken.

Naar een aardgasvrije gemeente

Alle woningen en gebouwen in Nederland gaan vóór 2050 van het aardgas af. De gemeente Hoorn heeft als doel om in 2040 aardgasvrij te zijn. Dat betekent dat alle inwoners in de toekomst hun huis verwarmen, koken en douchen met 100% duurzame energie. Dit wordt de warmtetransitie genoemd. Deze verandering gaan we in ieder huishouden merken en gaat stap voor stap.

Warmtenet Kersenboogerd

Eén van de eerste stappen van de warmtetransitie is het aanleggen van een warmtenet. Dit komt in het centrumgebied van de wijk Kersenboogerd. Woningcorporatie Intermaris onderzocht voor dit gebied wat de beste oplossing is en dat bleek een warmtenet te zijn. Ook op het gebied van woonlasten voor de huurders. Op dit warmtenet worden stap voor stap huurwoningen aangesloten. Het gaat om ongeveer 1.850 woningen van woningcorporatie Intermaris en ongeveer 90 woningen van woningcorporatie Woonzorg Nederland. De aanleg duurt vijf jaar. Een onderzoek naar een aanbod voor het aansluiten van particuliere woningeigenaren loopt nog.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van puur hoorn, maar ook op de website van website van warmtenet hoorn. Op de website wij doen wat vindt u informatie over het stappenplan voor de realisatie van een aardgasvrije woning.

Deel dit artikel